در طول تاریخ، مردم قوانینی را برای بهبود اداره جامعه و کاهش بی نظمی ایجاد و اجرا کرده اند. برخی از این قوانین به حوزه مالیاتی و مطالبات آن اشاره خواهد کرد. در این راستا بهترین وکیل مالیاتی نقش حیاتی در جامعه ایفا خواهد کرد. وکلای مالیاتی با حل اختلافات مالیاتی، مشاوره در مورد امور مالیاتی و اطمینان از رعایت قانون، به افراد و مشاغل کمک می کنند تا مالیات خود را به درستی پرداخت کنند. وکیل دعاوی مالیاتی فردی با تجربه و تحصیلکرده است که با قوانین حسابداری، حسابرسی، حقوقی و مالیاتی آشنایی کامل دارد. همچنین با توجه به تجربه در حل پرونده های مالیاتی، شرکت مالیات کمتری پرداخت خواهد کرد.
وکیل مالیاتی کیست؟
بسیاری از افراد در امور مالیاتی با مشکلات زیادی روبرو هستند و باید جریمه های زیادی بپردازند. البته جای نگرانی نیست. زیرا بسیاری از کارشناسان، وکلا به نام وکیل مالیاتی می توانند این مشکلات را از سر راه افراد و شرکت ها بردارند. این دسته از افراد با مطالعه دقیق قوانین مالیاتی، حقوق کار و ... همواره در صدد کاهش هر چه بیشتر جرائم و جریمه های مالیاتی هستند.
برای جلوگیری از این دسته از دعاوی، کمک از حسابداری مالیاتی برای کسب و کار شما پیشنهاد می شود. وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی در زمینه امور مالی و حسابداری در این شرکت مجرب و آشنا به قوانین این حوزه می باشد. وکیل اختلاف مالیاتی به پرونده های مالیاتی شرکت ها و موسسات رسیدگی می کند و با کنترل هزینه های شرکت و کسر هزینه هایی که مورد تایید سازمان مالیاتی قرار نگرفته است باعث افزایش سود و درآمد شرکت می شود.
وظایف وکیل مالیاتی
هر وکیل با مشاوره مالیاتی وظایف خاصی دارد که در شرح وظایف وی گنجانده شده است. برای آشنایی با وظایف وکیل مالیاتی، برخی از آنها در زیر ذکر شده است:
ایجاد دفاتر حقوقی و حقوقی شرکت
مشاوره در امور مالیاتی و مالی
ارتباط با مشتریان، کارکنان و مراجع قانونی
تکمیل انواع فرم های مالیاتی مربوط به مشاغل
استفاده از راهکارهای ایجاد معافیت های مالیاتی
بررسی و استفاده از قوانین مالیاتی جدید تصویب شده
بکارگیری راهکارهای کاهش بدهی مالیاتی مشاغل
با وجود قوانین پیچیده مالیاتی، شرکت ها و مشاغل باید از وکیل مالیاتی استفاده کنند. این وکیل با دانش و تجربه خود می تواند هزینه های مالیاتی شرکت را کاهش دهد.
مطالبات مالیاتی چیست؟
به طور خلاصه می توان گفت که اختلافاتی که بین مؤدیان و اشخاص دریافت کننده مالیات ایجاد می شود، دعوی مالیاتی نامیده می شود. فراموش نکنید برای حل و فصل مطالبات مالیاتی می توانید به مراجع ذیصلاح مراجعه کرده و پس از اعتراض با تنظیم لایحه مالیاتی و دفاعیات مناسب، مراحل قانونی حل اختلاف را دنبال کنید.
وکیل دعاوی مالیاتی دانش و تخصص در قوانین مالیاتی دارد و به مشاوره و نمایندگی افراد و شرکت ها در امور مالیاتی کمک می کند.اجرای مالیات در ایران از 7 اسفند 1290 با اجرای آزمایشی قوانین مالیاتی اراضی مشترک و موقوفات آغاز شد. این تجربه مالیاتی از دوران قاجار شروع شد و برای تأمین درآمدهای دولتی و حفظ دارایی های موقوفه و زمین های مشاع استفاده می شد. این تجربه اولیه در دوره قاجار ادامه یافت و بعدها در دوره پهلوی به طور سیستماتیک توسعه یافت. پس از انقلاب اسلامی در سال 1357 سیاست گذاری و تصویب قوانین مالیاتی توسط شورای اسلامی شهر آغاز شد و تاریخ مالیات در ایران با تغییرات متعدد در دوره های مختلف ادامه یافت.
در بسیاری از موارد گفته می شد که کنترل مالیاتی استفاده از اظهارنامه را قبول نکرده و مبلغ متفاوتی برای مالیات محاسبه شده است. در این مرحله لازم است مشاور مالیاتی و وکیل بتوانند از درخواست در مراجع رسیدگی و تجدیدنظر دفاع کنند. وکیل دادگستری مالیاتی بر اساس تجربه و دانش خود می تواند از پرداخت مالیات بیشتر از مبلغ واقعی توسط شرکت یا سازمان جلوگیری کند. با دو روش حمایت مالیاتی و رویه مالیاتی می توان این کارها را انجام داد.
انواع مطالبات مالیاتی
برخی از افراد نگران این هستند که مطالبات مالیاتی به چند دسته تقسیم می شوند که در پاسخ با سه نوع مالیات مواجه هستید که در زیر به آنها اشاره کرده ایم:
مالیات مستقیم
مالیات غیر مستقیم
مالیات بر ارزش افزوده
اکنون انواع مطالبات مالیاتی را شرح می دهیم:
مالیات مستقیم
دولت معتقد است مالیات باید مستقیماً از اموال و درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی اخذ شود که به آن مالیات مستقیم می گویند.
مالیات غیر مستقیم
بدیهی است که تمامی شهروندان و هموطنان برای رفع نیاز، ارائه محصولات یا خدمات و البته پرداخت هزینه های این چنینی، مشمول پرداخت مالیات نیز هستند. فراموش نکنید که مالیات غیر مستقیم به صورت درصد و متناسب با ارزش محصولات و خدمات محاسبه خواهد شد.
مالیات بر ارزش افزوده
در سال های اخیر با مالیاتی به نام ارزش افزوده مواجه می شوید که تمامی محصولات موجود از تولید تا تحویل مراحل زیادی را طی می کنند. بدیهی است که مردم در تمام این مراحل باید هزینه یا مالیات بپردازند.
ویژگی های وکیل مالیاتی
پس از آشنایی با انواع مطالبات مالیاتی نوبت به حل اختلاف و حل و فصل اختلاف می رسد که قطعاً بهتر است از تجربیات وکلای مجرب استفاده کنید.
لیست مشخصات وکیل مالیاتی
1- مدرک مرتبط
وکلای مالیاتی باید دارای مدرک فوق لیسانس حقوق باشند. زیرا هرگونه عدم اطلاع در زمینه قوانین مالیاتی منجر به جبران خسارت و جریمه های کلان خواهد شد.
2- به روز می شود
قوانین مالیاتی و بیمه به طور مداوم در حال تغییر و تغییر با سرعتی سریع هستند. به همین دلیل لازم است وکلای مالیاتی به روز و با آخرین تغییرات قوانین مالیاتی آشنا باشند.
3- تکنیک بیان مناسب
وکلای حرفه ای باید همیشه سعی کنند طرفین دعوا را قانع کنند و به همین دلیل بهتر است اصول مذاکره و همچنین فن بیان را بدانند.
4- پیگیر باشید
پس از پذیرش پرونده مربوطه، بهتر است از ابتدا تا انتها گزارش کامل و مفصل به مشتری ارائه شود.
5- استفاده از دانش و تجربه
مشاور حقوقی باید موکل را در رعایت قوانین مالیاتی و همچنین شرایط معافیت و حتی کاهش مالیات یاری دهد.
6- تنظیم انواع اظهارنامه ها
مشاوره و تنظیم اظهارنامه، حساب های مربوط و در نهایت دفاع از موکل در مراجع ذیصلاح یعنی شورای حل اختلاف مالیاتی از وظایف اصلی وکیل در دعاوی مالیاتی است. موضوع اظهارنامه در حسابداری و خدمات مالی حل می شود.
هزینه های وکیل مالیاتی
شما باید به دنبال اطلاعاتی در مورد هزینه خدمات مالیاتی یک وکیل مالیاتی باشید. باید گفت که نمی توان قیمت دقیق مشاوره این وکیل را مشخص کرد. به همین دلیل بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر با وکلای ما تماس بگیرید. در نهایت، در مورد تعیین حق الزحمه وکیل مالیاتی در این زمینه به توافقی واحد برسید. درآمد وکیل مالیاتی با توجه به نوع پرونده و ارزش آن تعیین خواهد شد.یک وکیل مالیاتی می تواند به افراد و شرکت ها در مورد مسائل مالیاتی مختلف کمک کند و سعی کند آنها را به بهترین نحو از حقوق مالیاتی خود استفاده کند.
تفاوت حسابدار مالیاتی و وکیل مالیاتی
وکیل دعاوی مالیاتی موظف به رسیدگی به شکایات مالیاتی یا نظارت بر حل و فصل مطالبات مالیاتی است. از طرفی حسابدار مالیاتی موظف است گزارش درآمد و هزینه را به صورت سالانه و ماهانه در نظر گرفته و برای معافیت یا حتی تخفیف مالیاتی نظر خود را اعلام کند. یک حسابدار مالیاتی هرگز ملزم به دفاع از مشتری در محاکمه یا دادگاه تجدیدنظر نخواهد بود.
انواع خدمات حقوقی در دعاوی مالیاتی
وکیل دادگستری مالیاتی علاوه بر تقدیم دادخواست و دفاع از موکل خود در بدوی و تجدیدنظر، خدمات بسیاری از قبیل مشاوره در پرونده های مالیاتی، املاک، سر قفلی، ارث و غیره را ارائه می دهد که همه آنها توسط کد مالیاتی که هر یک از این موارد خدمات ارائه شده توسط وکیل مالیاتی محسوب می شود. با آزمون وکیل مالیاتی می توانید ببینید که فرد چقدر در زمینه خود تخصص دارد.
ناگفته نماند که برخی از کارآفرینان در استخدام وکیل برای اختلافات مالیاتی بسیار سهل انگاری می کنند و قطعا این مورد در جهت خسارات و جریمه های کلان و همچنین از بین رفتن امکان معافیت مالیاتی بی تاثیر نیست.در پایان پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از مشکلات پیش بینی نشده از مشاوره وکلای متخصص مالیاتی استفاده کنید. قبل از استخدام وکیل مالیاتی باید به موارد زیادی از جمله مدرک حقوقی، تجربه کافی، اعتماد به نفس، تکنیک بیان مناسب، میزان به روز بودن در زمینه قوانین جدید، هزینه های وکیل دعاوی مالیاتی و ... توجه کرد.
تحصیلات و تخصص وکیل مالیاتی
همانطور که اشاره کردیم، تجربه یکی از اصول ضروری وکلای مالیاتی است، اما قطعا تجربه به تنهایی کافی نیست. همه این افراد باید دارای مدرک مالی و ترجیحا حقوق باشند تا بتوانند به خوبی از پس پرونده شما برآیند و در دعاوی از شما دفاع کنند. پیشنهاد می کنیم با وکیل دعاوی مالیاتی تماس بگیرید تا بهترین راه حل را به شما ارائه دهیم.
پس از انجام اقدامات لازم، دعاوی مالیاتی با اتخاذ تصمیم آخر، نهایی می شود. در فرآیند پیچیده قوانین مالیاتی و لزوم تسلط بر آنها، مشاوره حقوقی وکیل متخصص در این زمینه بسیار حائز اهمیت است. همچنین در صورت اجرای نادرست قوانین مالیاتی، طرفین می توانند درخواست تجدید نظر کنند و مشکلات در شورای عالی مالیاتی بررسی می شود. مهلت اعتراض به رأی قطعی کمیسیون حل اختلاف مالیاتی یک ماه از تاریخ ابلاغ رأی قطعی می باشد.در مواردی که نتوان مالیات قطعی را به مرجع دیگری تسلیم کرد، با دلایل مقتضی می توان تقاضای رسیدگی مجدد کرد. وزیر اقتصاد و دارایی نیز می تواند کمیته ای برای بررسی این موضوعات تشکیل دهد.
چرا داشتن وکیل مالیاتی ضروری است؟
پرونده های مالیاتی آنقدر سخت و دارای قوانین پیچیده ای هستند که هر مالیات دهنده ای را سردرگم می کند. به عنوان مثال، دفاع از پرونده های مالیاتی بدون موکل مانند مبارزه بدون سلاح است. به همین دلیل وجود یک وکیل مالیاتی در سراسر جهان برای انواع شرکت ها، مؤسسات و اشخاص حقیقی و حقوقی ضروری است تا بتوانند از منشور قانونی و قوانین وضع شده برای مالیات آن کشور و دولت پیروی و از حقوق خود در برابر اشتباه محافظت کنند.
کدام افراد به وکیل مالیاتی نیاز دارند؟
تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که جزء مؤدیان مالیاتی محسوب می شوند و با قوانین سازمان امور مالیاتی سروکار دارند، بی شک حضور متخصصین قانون را در مجموعه خود احساس می کنند. برخی از شرکت ها به شدت احساس نیاز به وکیل مالیاتی دارند یا به طور کلی حضور وکیل مالیاتی در این شرکت ها ضروری است زیرا این شرکت ها یا موسسات دارای شرکت هایی هستند که باید سالانه مبالغ بسیار بالایی مالیات پرداخت کنند. بنابراین برخورد دقیق با قوانین و مقررات مالیاتی ضروری است و حضور وکیل مالیاتی اکیدا الزامی است. از جمله این مشاغل می توان به شرکت های بازرگانی، هلدینگ، شرکت های بازرگانی، پیمانکاران یا سازندگان حرفه ای، وارد کنندگان و صادرکنندگان کالا، صاحبان کارخانه ها و کارخانجات بسیار بزرگ، بیمارستان ها و ... اشاره کرد.
مزایای وکیل مالیاتی
1- افزایش شانس موفقیت و کاهش خطر شکست با کمک وکیل مالیاتی
حتماً این جمله نادرست «وکیل خودت باش» را شنیده اید. این جمله همان قدر بی اساس است که کسی بگوید "جراح و دکتر خودت باش". اگر این شعار گمراه کننده درست بود، امروز هیچ یک از هزاران دانشکده حقوق یا کانون وکلا در سراسر جهان وجود نداشت.
از آنجایی که یک وکیل مالیاتی خوب قوانین، مقررات و رویه های مالیاتی را به طور کامل مطالعه می کند، توانایی تنظیم صحیح پرونده مالیاتی را دارد و توانایی متقاعد کردن مقامات مالیاتی را دارد که تصمیم گیری می کنند، داشتن یک وکیل مالیاتی خوب قطعا شانس موفقیت شما را در این زمینه افزایش می دهد.
2- اطمینان از اقدام قانونی مناسب به نفع مودی
بخش مهمی از قوانین و مقررات مالیاتی در تمامی کشورهای حقوقی جهان، تضمین حقوق و منافع قانونی مؤدی است. تشکیل پرونده مالیاتی مؤدیان به گونه ای که منافع مؤدیان را حفظ کند، نیاز به درایت و دانش مالیاتی دارد.
استفاده از این اختیارات قانونی به نفع مودی جز با اقدام قانونی امکان پذیر نیست. وظیفه اصلی وکیل مالیاتی استفاده از این اقدامات به نفع مودی است. در نتیجه، مودی با سپردن مدیریت قانونی پرونده مالیاتی به وکیل مالیاتی، به این اقدامات قانونی برای حفظ حقوق خود دسترسی پیدا می کند و مطمئن است که پرونده او در مسیر درستی حرکت می کند و در نهایت منجر به کاهش مالیات می شود.
3- اقبال و توجه بیشتر مراجع حل اختلاف به دفاعیات وکلای مالیاتی
بر کسی پوشیده نیست که مقامات مالیاتی اصولاً به دنبال اسناد قانونی دقیق برای حل و فصل صحیح پرونده ها هستند و به همین دلیل مأموریت مشترکی با وکیل مالیاتی دارند.از سوی دیگر، تعامل و تفاهم حقوقی بین مقامات مالیاتی و طرفین در یک پرونده مالیاتی مستلزم استفاده از ادبیات حقوقی استاندارد و رایج است. بدیهی است که چون وکیل مالیاتی از نظر دانش و ادبیات مالیاتی سابقه مشترکی با اعضای هیأت حل اختلاف دارد لذا سازمان امور مالیاتی بیش از دفاع غیرتخصصی مودی به دفاع از وکیل مالیاتی تمایل دارد و این یعنی ظرفیت بیشتری برای مودی برای پیشبرد بهینه.
4- کاهش استرس و فشار پرونده مالیاتی بر مودی
تجربه تعارض در پرونده های حقوقی و مالیاتی نشان می دهد که درگیری شخصی در این موارد باعث اتلاف وقت، انرژی و آسایش فرد می شود، در حالی که واگذاری آن به یک وکیل مالیاتی قابل اعتماد و آگاه، فرد را از فشار و تمرکز بر کار خود رها می کند.
کلام آخر
آگاهی از قوانین مربوط به انواع مالیات ها و همچنین روش های رعایت جزییات مالیاتی یکی از سخت ترین بخش های مالیاتی است که معمولاً مودیان با آن مواجه هستند. بنابراین یک وکیل مالیاتی خوب می تواند به مودیان مالیاتی در این زمینه کمک کند.
یکی از وظایف وکیل مالیاتی دانستن و تسلط کامل بر انواع مالیات ها و انواع قوانین مالیاتی خاص به بهترین نحو و در سریع ترین زمان ممکن برای رسیدن به نتیجه نهایی است و می تواند از پرداخت هزینه های هنگفت مودیان جلوگیری کند.
یکی از بخش های ضروری هر شرکت یا موسسه، بخش مالی و حسابداری آن گروه است، بنابراین داشتن یک وکیل تحصیل کرده و با تجربه و آشنا به کلیه زمینه های مالیاتی، مالی، انواع گزارشات و همچنین قوانین مربوطه الزامی است.
افراد زیادی را می بینیم که با اینکه هر سال مالیات می پردازند اما از میزان مالیاتی که پرداخته اند بسیار ناراضی هستند و به دنبال راه حلی برای کاهش مالیات خود هستند. بنابراین، نیاز شدیدی به یک وکیل مالیاتی وجود دارد که بتواند از پرداخت های مالیاتی کلان و همچنین جریمه های مالیاتی خودداری کند.