مشاوره مالیاتی چیست؟

مشاوره مالیاتی چیست؟

امروزه اکثر افراد درگیر مالیات هستند و کمتر کسی پیدا می شود که یکی از دغدغه های مالی و کسب و کارش مالیات نباشد. همه فعالان اقتصادی و کسانی که قصد دارند کسب و کار خود را راه اندازی کنند در ذهن خود سوالات مهمی در مورد مالیات نقش دارند که آنها را با هم مرور می کنیم و برای سوالات مالیاتی راه حل ارائه می کنیم:

گاها در مواردی وضعیت مالی برخی اشخاص، نهادها و شرکت‌ها با پیچیدگی‌های خاصی همراه است. در این حالت ضرورت به کارگیری یک مشاور مالیاتی جهت کاهش میزان مالیات دیده می شود. البته برای هر مالیات‌دهنده‌ای خدمات مشاوره مالیاتی ، با توجه به وضعیت مالی آن متفاوت خواهد بود. امروزه در تمامی شرکت‌ها اهمیت مشاوره مالی ، کمتر از تبلیغات و بازاریابی نیست!” به این صورت که همان اندازه که برای تبلیغات هزینه و انرژی در نظر گرفته می شود، بهتر است برای مشاوره مالیاتی هم همین اتفاق صورت گیرد.

با توجه به تعدد و پیچیدگی‌های قوانین مالیاتی، فهم و درک مالیات برای افراد عادی و کسانی که سررشته‌ای از آن ندارند، کمی دشوار به‌نظر می‌رسد. درواقع هر شخصی که نسبت به قوانین مالیاتی آگاهی کامل نداشته باشد، دچار سوءبرداشت از آن خواهد شد. به این خاطر تنظیم صورت‌های مالی به صورت دقیق بسیار حائز اهمیت است. در واقع هر سازمان، نهاد یا شخصی که هیچگونه آشنایی با قوانین مالیاتی نداشته باشد، در زمینه پرداخت مالیات منابع مالی زیادی را از دست خواهد داد.

مشاوران مالیاتی افرادی هستند که در مورد قوانین حقوق مالیاتی و حسابداری مالیاتی تخصص دارند. در موارد پیچیده مالی، نقش این مشاوران در کاهش مالیات پرداختی به سازمان‌های مربوطه بسیار موثر است. از این رو به مشاوران مالیاتی؛ وکلای مالیاتی، نمایندگان مجاز و حسابدار عمومی نیز گفته می‌شود. این مشاوران تمام مسائل تخصصی مربوط به قوانین مالیات را آموزش دیده‌اند. به این ترتیب با ارائه مشاوره تخصصی در مورد قوانین مالیاتی، مانع از هدر رفت منابع مالی می‌شوند.

به طور کلی درک بسیار گسترده و خوب مشاوران مالیاتی از مسائل مربوط به مالیات تجاری و فردی نشان از تخصص آن ها دارد. اغلب مشاوران از  شرایط و وضعیت مالی هر شهر و استان اطلاع دارند . این مشاوران اطلاعات و الزامات مالیاتی دولت را به‌روز می‌کنند تا در مورد موضوعات مالیاتی موثر واقع شوند. مشاوران مالیاتی از نظر شغلی ممکن است به صورت آزاد یا در شرکت‌های حسابداری فعالیت کنند.

مشاوره مالیاتی کیست؟

مشاوره مالیاتی فردی است که یک کارشناس مالی دارای حسابداری مالیاتی تخصصی، دانش حقوق مالیاتی و دانش فنی است. در موارد پیچیده مالی، خدمات مشاور مالیاتی معمولاً به منظور کاهش مالیات قابل پرداخت در حالی که مطابق قانون عمل می‌کند، حفظ می‌شود. مشاوران مالیاتی ممکن است شامل وکلای مالیاتی، حسابدارهای عمومی، نمایندگان مجاز و برخی از مشاوران مالی باشند. که به آن ها مشاور مالیاتی گفته می‌شوند.

مشاوره مالیاتی یک کارشناس مالی با آموزش پیشرفته و دانش حسابداری مالیاتی و قوانین مالیاتی است. خدمات یک مشاور مالیاتی معمولاً به منظور به حداقل رساندن مالیات‌های پرداختنی حفظ می‌شود و در شرایط پیچیده مالی مطابق قانون باقی می‌ماند. مشاوران مالیاتی می‌توانند شامل حساب‌های عمومی رسمی ، وکلای مالیاتی، نمایندگان ثبت نام شده و برخی از مشاوران مالی باشند.

مشاوره مالیاتی کیست؟

قوانین و تکالیف مالیاتی

یکی از مهمترین مسائلی که شرکت‌ ها و کسب و کارها در تمام دنیا مخصوصا کشور ما ایران با آن رو به رو هستند ، امور و تکالیف مالیاتی است. البته این موضوع عادی است چرا که قوانین مالیاتی پیچیدگی زیاد دارد و طی زمان همواره در حال تغییرات پی در پی هستند و عدم انجام صحیح آن ها باعث جریمه های مالیاتی می گردد. مشکلات و موانع مالیاتی زیادی بر سر راه شرکت‌ ها و مشاغل قرار دارد و سعی می‌کنند آنها را رفع کنند و عملکرد مالیاتی خوبی برای خود رقم بزنند. عده ای در این امور مالیاتی و انجام تکالیف مالیاتی خود موفق هستند و عده ای نیز در این امر نا موفق و ناراضی هستند و همچنین در اکثر موارد متحمل هزینه‌های غیر قابل جبرانی می‌شوند.

انواع کاهش مالیات

آیا کاهش مالیات قانونی است؟ بله اما کاهش مالیات با فرار مالیاتی متفاوت است. برای کاهش مالیات به صورت قانونی باید از ترفندهای مالیاتی که بر اساس قوانین مالیاتی هم است، استفاده شود. به نظر شما چه کسانی از این ترفندهای مالیاتی آگاه است.کلید و راه حل در مواقعی حتی دست حسابدارن مالیاتی هم نیست بلکه به کمک یک مشاور مالیاتی خبره این مبحث می تواند امکان پذیر باشد.

ترفندهای مالیاتی بر اساس قوانین مالیاتی است. برای مثال برای حمایت از تولید کنندگان، در صورت داشتن پروانه و مجوز ساخت مقداری از نرخ مالیات آنها کاهش می باشد. یا به خاطر کرونا مشاغل آسیب دیده که درآمد مشمول مالیات آن ها کمتر از 100 میلیون تومان است مشمول 5% حمایت مالیاتی می شوند.

توصیه ای که می بایست به صاحبان کسب و کارها کرد، مدیریت امور مالیاتی، بکارگیری و استفاده از خدمات مشاوران مالیاتی در مباحث مالیاتی است. فرار مالیاتی با استفاده از مشوق های مالیاتی و تسهیلات مالیاتی متفاوت است. مشاور مالیاتی با بررسی وضعیت کسب و کارها و شناسایی پتانسیل های مالیاتی و عملیاتی سازمان می تواند مشاوره مالیاتی سودآور ارائه کند.

بررسی وظایف مشاور مالیاتی

مشاور مالیاتی  وظایف بیشتری در مقایسه با یک حسابدار ساده دارد. مشاور مالیاتی به یک فرد متخصص و با تجربه در حوزه‌های مالی، اقتصادی و حسابداری گفته می‌شود که به حقوق و قوانین مالیاتی نیز تسلط دارد و می‌تواند وظیفه رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی در مراجع قضایی را به عهده بگیرد. همچنین مشاوران مالیاتی می‌توانتد در خصوص امور مالی و قوانین مالیاتی به مشتریان خود مشاوره دهند. همچنین این فرد می‌تواند برای افراد یا شرکت‌ها برنامه‌ریزی مالی انجام دهد.

شما برای اینکه بدانید چگونه در زمینه مالیاتی مشاور شوید، حتما باید بدانید مشاور مالیاتی چیست و این شخص چه اهمیتی برای کسب و کارها دارد. فهم مسائل مالیاتی برای همه آسان نیست، از این رو یکی از وظایف مشاور مالیاتی این است که با جملات ساده این مفاهیم را برای مشتریان خود توضیح دهد. به علت اینکه قوانین و مقررات حقوقی به طور پیوسته در حال تغییر و به‌روز شدن هستند، مشاور مالیاتی حرفه‌‌ای باید اطلاعات خود را همواره به‌‌روزرسانی نماید. در کنار این موارد ضرورت دارد که مشاور مالیاتی به نرم افزار سامانه مودیان آشنایی کامل داشته باشد.

مشاوران مالیاتی در بسیاری موارد کارمند ثابت یک شرکت نیستند و تنها نقش مشاور و مشورت دهنده در امور مالی به صاحبان کسب و کار را دارند و به این صورت می بایست قراردادهایی با زمان مشخص را با آن‌ها تنظیم نماید.

بررسی وظایف مشاور مالیاتی


دانش، تخصص و شیوه‌های مختلف کاری مشاوران مالیاتی

مشاور مالیاتی برای‌آنکه بتواند وارد بازار کار شود دو راه پیش رو دارد:

راه اول اخذ مدارک دانشگاهی در حوزه‌های مالی، نرم افزار حسابداری یا بازرگانی و کسب تجربه کاری است. البته قوانینی هم وجود دارند که آشنایی با آنها برایش الزامی است. ازجمله این قوانین می‌توان قانون مالیات‌های مستقیم، قانون مالیات بر ارزش افزوده، قانون بیمه تأمین اجتماعی و قانون اداره کار را برشمرد.

راه دوم هم بکارگیری خدمات مراکز آموزشی تخصصی می باشد که به طور معمول در برگیرنده  ارائه مدرک معتبر در پایان دوره آموزشی و پروژه‌های کارورزی و کارآموزی خواهد بود. بعد از پایان این دوره‌ها، با ورود به شرکت مشاوره مالیاتی یا شروع فعالیت به‌طور مستقل، رسما کار مشاوران مالیاتی آغاز می‌شود. در این هنگام، اشخاص و شرکت‌ها برای به‌خدمت‌گرفتن آنها سه گزینه پیش رو خواهند داشت. در ادامه توضیح مختصری درباره هریک داده خواهد شد:

مشاوره مقطعی

در این نوع مشاوره، بازه زمانی مشخصی تعریف می‌شود که طی آن مشاور مالیاتی ملزم به ارائه خدمات خود خواهد بود.

مشاوره موردی

همان‌طور که از نام آن برمی‌آید، مربوط به زمانی است که برای رسیدگی به موردی بخصوص نیاز به مشاور باشد؛ مثلا تنظیم و اصلاح صورت های مالی، تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیات بر ارزش‌افزوده و… . خدمات چنین شخصی حتی می‌تواند محدود به مشاوره تلفنی مالیاتی باشد.

چرا باید از خدمات مشاور مالیاتی استفاده کرد؟

مشاور مالیاتی اگر از دانش و تخصص کافی در حوزه کاری‌اش برخوردار باشد، می‌تواند سرمایه قابل‌توجهی را برای‌تان نگه دارد؛ در غیر این صورت، مجبورید آن سرمایه را در قالب مالیات پرداخت کنید. چنین شخصی اشرافی کامل بر قوانین و مقررات مالیاتی دارد که هم برای اشخاص و هم برای کسب‌وکارها ثمربخش خواهد بود. مزیت دیگری که استفاده از خدمات چنین اشخاصی به دنبال دارد کاهش مبلغ مالیات پرداختی در رخدادها و فعالیت‌های مهم و کلیدی زندگی است. فرارسیدن موعد بازنشستگی، مدیریت سرمایه گذاری، برنامه ریزی برای کسب‌وکار و… از آن جمله‌اند. کارهای دیگری نظیر خرید ملک هم هستند که با دریافت مشاوره می‌توان مبلغ مالیات پرداختی بابت آنها را کاهش داد.

چرا باید از خدمات مشاور مالیاتی استفاده کرد؟

مشاوران مالیاتی در چه حوزه‌هایی فعالیت دارند؟

مشاوران مالیاتی می‌توانند کار خود را برای رسیدگی به قوانین و مقررات مالیاتی خاص متمرکز کنند. با تخصص در یک زمینه خاص، این متخصصان می‌توانند در قوانین و مقررات مالیاتی مربوط به آن بخش متخصص شوند. یک تحلیلگر مالیاتی در مورد قوانین و مقررات مالیاتی تحقیق می‌کند، اظهارنامه مالیاتی و صورت‌های مالی را تهیه می‌کند و خدمات مشاوره و برنامه ریزی مالیاتی را به مشتریان ارائه می‌دهد. آنها باید مهارت‌های تحلیلی و پژوهشی قوی و همچنین درک کامل قوانین و مقررات مالیاتی داشته باشند.

معمولاً تحلیلگران مالیاتی برای شرکت‌های حسابداری عمومی، ادارات مالیات شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی فعالیت می نمایند. موقعیت‌های کاری ابتدایی آن ها در برگیرنده مواردی چون تهیه اظهارنامه مالیاتی و صورت‌های مالی است، در حالی که ممکن است موقعیت‌های کاری ارشد خدمات برنامه ریزی مالیاتی و مشاوره ارائه نماید. یک تحلیلگر مالیاتی معمولاً به رئیس اداره مالیات گزارش می‌دهد.

سخن پایانی

اگر تا کنون موفق به ایجاد کسب‌وکاری یا اداره آن شده باشید، بی شک با مقوله مالیات آشنایی خواهید داشت و اگر برای پرداخت مالیات با مشکلاتی رو به رو شوید، حتماً واژه‌هایی مانند مشاوره مالیاتی، وکیل مالیاتی، مشاوره دارایی و … به گوشتان خورده است. شاید گاهی تصمیم گرفته باشید که از یکی از شرکت‌های مشاوره مالیاتی و یا از یک موسسه مشاوره مالیاتی کمک بگیریددر چنین شرایطی بهترین راه کمک از یک مشاور مالیاتی است که به نرم افزار مودیان نیز اشراف کامل داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت دایا مراجعه نمایید.

انصراف از نظر