تأثیر تغییرات اقتصادی بر چشم‌انداز شغلی حسابداران

حرفه حسابداری می تواند به طرق مختلف از توسعه پشتیبانی کند. تاکنون بیشترین تمرکز بر نقش این حرفه در حمایت از رشد بخش خصوصی بوده است. حسابداران و حسابرسان از طریق اطلاعات مالی بهتر، قابل اعتمادتر و شفاف تر به تخصیص و مدیریت منابع به شیوه ای کارآمد کمک کرده و به شرکت ها در جذب سرمایه گذاری و دسترسی به اعتبار کمک می کنند. بنابراین، آنها با هم، از یک محیط اعتماد حمایت می کنند که به کسب و کارها اجازه شکوفایی می دهد. این یک نقش اساسی است. اما می خواهیم زمینه های دیگری را مطرح کنیم که این حرفه در آن نقش مهمی دارد و چگونه می توان آن را تقویت و گسترش داد.


در حوزه عمومی، حرفه حسابداری از بخش دولتی حمایت می کند که شفاف تر و پاسخگوتر به شهروندان باشد. گزارشگری مالی مؤثر برای دولت ها برای درک موقعیت مالی و چشم انداز آنها ضروری است. همچنین ارائه اطلاعاتی که قانونگذاران، بازار ها و شهروندان برای اتخاذ تصمیمات سیاستی مؤثر و پاسخگو نگه داشتن دولت ها در مورد عملکردشان به آن نیاز دارند، ضروری است.


علاوه بر این، جریان های مالی غیرقانونی یک تهدید مهم برای رشد اقتصاد جهانی است. سازمان ادغام مالی جهانی (GFI) گزارش می دهد که در سال 2013، میزان جریان های مالی غیرقانونی به کشورهای در حال توسعه از مجموع سرمایه گذاری مستقیم خارجی و تامین مالی رسمی خالص سالانه توسعه فراتر رفته است. همچنین گزارش می دهد که فاکتورهای نادرست برای معاملات تجاری بزرگترین جزء جریان های مالی غیرقانونی است. این مسئولیت حسابداران است که به شیوه ای اخلاقی برای جلوگیری از چنین اقداماتی در سازمان ها عمل کنند.


این حرفه می تواند به طور قابل توجهی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار، که هدف آن ریشه کنی فقر، حفاظت از کره زمین و تضمین رفاه برای همه است، کمک کند. توانایی کشورها و شرکت ها برای ارزیابی پیشرفت، پیگیری عملکرد و گزارش دستاوردها در این زمینه ها بسیار مهم خواهد بود. اینجاست که حسابداران نقش کلیدی ایفا می کنند، اما به راحتی نادیده گرفته می شوند.


چگونه رکود اقتصادی بر تقاضا برای حسابداران تأثیر می‌گذارد؟


حسابداری ارزش منصفانه رویکردی برای گزارشگری مالی است که در آن شرکت‌ها در مواقع ضروری اجازه دارند در ارزیابی ارزش دارایی‌ها و بدهی‌ها (ابزارهای مالی) بر اساس ارزش حسابرسی شده آن‌ها را اندازه‌گیری و گزارش دهند، گویی در حال فروش دارایی‌ها هستند یا به تعهدات خود عمل کنند.

عملکرد و وضعیت واحد تجاری چگونه خواهد بود؟ در این زمینه، تردید در مورد مرتبط بودن معیارهای اندازه گیری برای برخی همیشه وجود دارد و خواهد بود، به طوری که اطلاعات موجود در حساب سود و زیان و سودمندی سود خالص به عنوان معیار موفقیت در پایگاه داده اندازه گیری منجر به ایجاد تعادل و اطمینان بیشتر در ارزش گذاری می باشد.

در نتیجه می‌توان گفت ارزش منصفانه به‌جای اندازه‌گیری‌های مالی و ثروت آن، مفیدترین و مهم‌ترین ویژگی بازار محسوب می‌شود. در واقع حسابداری به عنوان ابزار مهمی برای انتقال اطلاعات اقتصادی برای افرادی که در محیط اقتصادی فعال هستند تهیه و شناخته می شود، بنابراین صدور تصمیمات در مورد نقش ارزش منصفانه در ایجاد بحران مالی و تداوم آن باید از منظر اقتصاد و نظریه پردازان به درستی مورد بررسی قرار گیرد تا امکان بیان نظر صحیح و جامع در مورد مشکلات رویه شناسایی فعلی فراهم شود.


نقش حسابداران در مواجهه با بحران‌های اقتصادی


جهانی شدن بحران مالی نیازمند اتخاذ تدابیر جهانی برای مقابله با آن است. بحران اقتصادی که اکنون کشورهای صنعتی را به طور جدی تحت تاثیر قرار داده و به اکثر کشورهای در حال توسعه رسیده است، به دلایل زیادی شامل حسابداری و حسابرسی نیز شده است، بنابراین پس از بحران اخیر در بخش مالی کشورها، دست اندرکاران بحران به فکر بازگرداندن ساختارهای حسابداری و حسابرسی افتادند.


اقتصاددانان تلاش های زیادی برای توضیح ظهور و سقوط بحران های اقتصادی در نظام سرمایه داری انجام داده اند. گروهی از افراد می خواستند با مشاهده مدت زمان بحران ها و فواصل زمانی در فراوانی آنها مدل های ریاضی و آماری مناسبی ایجاد کنند که نه تنها بحران های گذشته را توضیح می دهد، بلکه می تواند بحران های آینده را نیز پیش بینی کند.

نقش حسابداران در مواجهه با بحران‌های اقتصادی

این مطالعات معمولاً در زمینه نظریه سیستم‌های جهان و نظریه‌های افرادی مانند فرانک و والرشتاین انجام می‌شود. گروه دیگری از اقتصاددانان سعی کردند با استفاده از نظریه بازی ها، به ویژه نظریه بازی های هماهنگ، بحران های مالی را تفسیر و پیش بینی کنند. اساس این نظریه وجود بازخورد مثبت در تصمیمات اتخاذ شده توسط فعالان بازار است.


مسائل حسابداری در نتیجه بحران اعتباری اخیر


در مورد آثار و عوامل اقتصادی و مالی این بحران نظرات متفاوتی بیان شد. برخی کارشناسان معتقدند این بحران در نتیجه استفاده از روش های نامناسب حسابداری برای ابزارهای پیچیده مالی رخ داده است.در این میان بیشترین انتقاد به حسابداری ارزش منصفانه بود، حسابداری ارزش منصفانه عامل بالقوه بحران مالی بود، زیرا در صورت ثبت معاملات، تورم و بیش از ارزش واقعی دارایی ها را ثبت می کرد. چگونه ممکن است فروش دارایی هایی که در ابتدا به ارزش مشخصی ثبت شده اند، صرفاً به دلیل انتقال این دارایی ها به واحد تجاری دیگر، منجر به درآمد بیشتر و موجودی بیشتر شود. به نظر می رسد این فرض مغایر با محتوای اقتصادی زیرساخت است.


معاملات به ابزارهای مالی اشاره دارد، اما متأسفانه پیامد مستقیم اعمال استانداردهای حسابداری ارزش منصفانه است. اما برخی دیگر بر این باورند که حسابداری فقط وضعیت موجود را مورد توجه قرار داده و هیچ تأثیری در ایجاد بحران نداشته است. بحران نقدینگی بر بازارهای اعتباری در سال 2008 غالب شد، اگرچه شوک اولیه در بازارهای مالی ناشی از بحران وام مسکن گران قیمت در ایالات متحده بود، اما به دلیل استفاده گسترده از ابزارهای مالی ساختاریافته و تامین مالی اهرمی که پیچیدگی آن به طور مداوم ادامه دارد و افزایش، اثرات آن جهانی شده است.

این امر باعث شده است که سرمایه گذاران و وام دهندگان اشتهای خود را برای تامین مالی مورد ارزیابی مجدد قرار دهند و در نتیجه شرکت ها و افراد در سراسر جهان با کمبود نقدینگی مواجه شوند. این بحران سوالات جدی در حوزه مدیریت ریسک و فرآیندهای نظارتی و اثربخشی استانداردهای حسابداری و همچنین تردیدهایی در مورد توانایی گزارشگری مالی در ارائه اطلاعات به موقع و شفاف در مورد مشکلات پیش روی برخی از موسسات ایجاد کرده است که در این زمینه فعالیت کرده اند زمینه های اصلی و مسائل حسابداری را که نیاز به تجزیه و تحلیل و تدوین استانداردهای حسابداری دارد به شرح زیر مطرح کرده اند:


. مدل یکپارچه سازی، به ویژه برای واحدهای هدف خاص
. عدم شناسایی و افشای مربوط به اقلام خارج از ترازنامه
. الزام اندازه گیری ابزارهای مالی به ارزش منصفانه و نحوه اعمال الزامات مربوطه
. کشف مواردی که باید توسط استاندارد مورد استفاده پشتیبانی شود


توصیه های انجمن ثبات مالی در مورد روش های حسابداری و استانداردهای حسابداری واکنش های هیئت مدیره: مجمع ثبات مالی یک سازمان جهانی است که از قانونگذاران و بانک های مرکزی تشکیل شده است.


بانک جهانی چگونه از حرفه حسابداری و برنامه اصلاحات حسابداری و حسابرسی جهانی حمایت می کند و نتایج آن چیست؟


بانک جهانی به طرق مختلف از این امر حمایت کرد و برای حمایت از پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی و حسابرسی تلاش کرد. اکنون شاهد پذیرش گسترده استانداردهای بین المللی هستیم. این بدان معناست که حسابرسان و حسابداران به طور فزاینده ای در سراسر جهان به یک زبان صحبت می کنند. استانداردهای جهانی شفافیت را ارتقا می دهند و امکان مقایسه آسان تراکنش های بین مرزها و حوزه های قضایی را فراهم می کنند.


بانک جهانی از استانداردهای بین المللی نه تنها برای بخش خصوصی، بلکه برای بخش دولتی نیز حمایت می کند. از این نظر، ظرفیت‌هایی را در سطح جهانی برای اجرای مؤثر استانداردهای حسابداری بخش عمومی بین‌المللی ایجاد می‌کند. در هر دو بخش دولتی و خصوصی، بانک جهانی ظرفیت سازی هدفمندی را برای سازمان های حسابداری حرفه ای و نهادهای نظارتی فراهم می کند تا به طور موثر استانداردهای بین المللی را اجرا کنند و در نتیجه از زبان مالی مشترک و جهانی استفاده کنند.

بانک جهانی چگونه از حرفه حسابداری


بانک جهانی از نزدیک با کشورهای شریک همکاری کرده است تا سیستم های نظارتی مستقل مؤثری را ایجاد کند که نقش مهمی در تقویت اعتماد عمومی در گزارشگری مالی ایفا می کند. با این حال، کشورها در ساختار، تامین مالی، کارکنان و مدیریت چنین سیستم هایی با چالش های اساسی روبرو هستند. بانک جهانی قبلاً تعدادی مشارکت استراتژیک ایجاد کرده است و متعهد به تسهیل مشارکت بیشتر میان کشورهای شریک، از جمله از طریق کمک های فنی و مبادلات همتا به همتا، برای ایجاد و تقویت سیستم های نظارت عمومی پایدار برای حرفه حسابرسی است.


در نهایت، بانک جهانی یک برنامه رو به رشد در زمینه پاسخگویی مالی، کنترل ها و شفافیت شرکت های دولتی دارد. شرکت های دولتی اغلب در اقتصاد داخلی خود بسیار مهم هستند. آنها مسئول مدیریت دارایی های مهم دولتی هستند و می توانند به طور قابل توجهی بر محیط مالی تأثیر بگذارند. با این حال، اطلاعات قابل اعتماد کمی در مورد اهمیت آنها در بازارهای جهانی امروز یا مزایایی که دولت ها به شرکت های دولتی می دهند وجود دارد.شفافیت و افشای اطلاعات کلید پاسخگویی شرکت های دولتی در قبال کارشان است. گزارشگری مؤثر مستلزم آن است که شرکتهای دولتی به استانداردهای یکسانی در گزارشگری، کنترل و حسابرسی دست یابند.


این بدان معناست که شرکت های سهامی عام باید صورت های مالی را مطابق با استانداردهای حسابداری با کیفیت بالا تهیه کنند و اثربخشی گزارشگری غیرمالی را افزایش دهند. علاوه بر این، آنها باید اطلاعات مالی و غیر مالی را به صورت عمومی افشا کنند. بنابراین، بهبود شفافیت و قابلیت اطمینان اطلاعات مالی شرکت‌های دولتی یکی از مبرم‌ترین موضوعات در دستور کار اصلاحات حسابداری و حسابرسی جهانی است.


 چگونه سیاست‌های پولی و مالی بر بازار کار حسابداران اثر می‌گذارند؟

محیط اطلاعاتی شرکت ها و کیفیت اطلاعات حسابداری آنها می تواند در کاهش تناقضات اطلاعاتی بین تامین کنندگان سرمایه و شرکت ها نقش داشته باشد.شرکت‌هایی که اطلاعات حسابداری با کیفیت پایین‌تری دارند، از تامین مالی نامطلوب سهامداران رنج می‌برند و نسبت به تغییرات ناگهانی در سیاست‌های پولی واکنش نشان می‌دهند.

در دوره‌های سیاست‌های پولی سخت و در چارچوب وام‌ دهی بانکی، اگرچه ریسک نکول بدهی افزایش می‌یابد، اما بهبود کیفیت اطلاعات حسابداری آنها همچنان می‌تواند به میزان قابل توجهی میزان استقراض بانکی را افزایش دهد و هزینه استقراض بانکی شرکت‌های بورسی را کاهش دهد.

در دوره تشدید سیاست‌های پولی، بانک‌ها اعتبار بیشتری را به شرکت‌هایی با داده‌های حسابداری خوب اختصاص می‌دهند و این گونه شرکت‌ها می‌توانند وام بانکی را با قیمت کمتری دریافت کنند. شرکت‌هایی که اطلاعات حسابداری منتشر شده با کیفیت بالاتری دارند، هنگام اجرای سیاست‌های پولی انقباضی و با افزایش نیازهای مالی، وام‌های بانکی بیشتری با نرخ بهره بسیار پایین‌تر دریافت می‌کنند. با انتشار اطلاعات با کیفیت بهتر، عدم تقارن اطلاعاتی بین بانک ها و شرکت ها کاهش می یابد، اعتبار شرکت ها برای دریافت وام بانکی افزایش می یابد، هزینه تامین مالی بدهی کاهش می یابد و در نتیجه اثرات منفی بی ثباتی سیاست پولی بر تامین مالی بدهی شرکت ها کاهش می یابد.


به طور خلاصه می توان گفت که کیفیت اطلاعات حسابداری شرکت بر روی سیاست پولی تاثیر می گذارد. این تاثیر از طریق حساسیت شرکت به کاستی های بازار اعتبار است. از سوی دیگر، تاثیر اخبار سیاست پولی بر کیفیت اطلاعات حسابداری شرکت ها حساس است. به عبارت دیگر شرایط اقتصادی و سیاست پولی بر کیفیت اطلاعات حسابداری تأثیر می گذارد.


 آینده حسابداری در دوران پس از بحران‌های مالی جهانی


برای درک بهتر آینده حسابداری باید به این اصل مهم توجه کنیم که با پیشرفت تکنولوژی تمامی فعالیت های کسب و کارها و سازمان ها نیز متناسب با پیشرفت تکنولوژی تغییر خواهد کرد. با توجه به اینکه تمامی این شرکت ها و سازمان ها دارای یک واحد حسابداری در درون خود هستند، حسابداری هم از این تغییرات همگام با تکنولوژی عقب نمانده و همگام با آن پیشرفت کرده است، به طوری که آینده حسابداری تا حد زیادی با آینده فناوری گره خورده است.
جان ادواردز، مدیر اجرایی موسسه حسابداران رسمی کالیفرنیا می‌گوید: در جهانی پر از عدم قطعیت، اختلال و تغییر، اکنون زمان آن فرا رسیده است که حسابداران در این دوره گذار نقش مهمی ایفا کنند.


فرصت های اصلی خارج از حسابداری، حسابرسی و گزارشگری مالی است. البته این شغل اصلی بسیاری از افراد در این حرفه خواهد بود، اما ما باید فراتر از آن نگاه کنیم. یکی از نمونه‌های آن استفاده از گزارش‌دهی یکپارچه است که شامل داده‌های غیر مالی و همچنین مالی است. با برقراری ارتباط با همه عواملی که می‌توانند در طول زمان بر کسب‌وکار تأثیر بگذارند، یک رویکرد گزارش‌دهی یکپارچه به شرکت‌ها و دولت‌ها کمک می‌کند تا نشان دهند چگونه در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت ارزش‌آفرینی می‌کنند.

این امر به نوبه خود می تواند تخصیص کارآمدتر و مولد سرمایه های زیست محیطی، مالی، انسانی، فکری و اجتماعی را تضمین کند. همچنین ممکن است فرصت‌هایی برای بهبود گزارش‌دهی بخش عمومی از طریق حسابداری سرمایه طبیعی (شامل حسابداری کل موجودی‌ها و جریان‌های منابع طبیعی و خدمات به لحاظ فیزیکی یا پولی) وجود داشته باشد.

 آینده حسابداری


با پیشرفت فناوری، عملکرد مالی زمان بیشتری برای تمرکز روی مواردی مانند پرداخت به موقع تر و جمع آوری بهتر سایر مطالبات مانند سپرده ها، ترتیبات پرداخت ساختاریافته یا هر چیز دیگری که کسب و کار نیاز دارد، خواهد داشت.


از چیزی که همه ما در چند سال گذشته تماشا کرده ایم. نیاز است که کارمندان مالی و مدیریتی برای آینده برنامه ریزی کنند تا بتوانند تجارت خود را تثبیت کنند و در آینده بقای خود را حفظ کنند. متخصصان مالی در موقعیت خوبی برای مشاوره در مورد خطرات و درک آنچه در حال حاضر برای اطمینان از بقای آینده نیاز است، هستند.


با پیشرفت تکنولوژی، حسابداران قادر خواهند بود با کلیک یک دکمه دید بیشتری نسبت به موقعیت های مالی پیدا کنند و به سمت ارائه مشاوره های ارزشمندتر مانند ورود به بازار جدید یا ارائه یک پیشنهاد تجارت الکترونیک جدید حرکت کنند.


کلام آخر


حرفه حسابداری و حسابرسی به شدت به جنسیت، چالش‌های توسعه‌ای مرتبط با آن و چگونگی نقش این حرفه وابسته است. در سراسر جهان، زنان با نرخی بالاتر از مردان وارد حرفه حسابداری می شوند. این به این حرفه فرصتی می‌دهد تا نقشی پیشرو در رسیدگی به برابری و شمول جنسیتی جهانی ایفا کند.


با این حال، یکی از زمینه های مهمی که هنوز به آن پرداخته نشده است، شکاف دستمزد جنسیتی است. در کشورهایی مانند بریتانیا، که تحقیقات اخیر نشان داده است که زنان در حسابداری 83 درصد از حقوق پایه همتایان مرد خود را دریافت می کنند، شرکت هایی که بیش از 250 نفر را استخدام می کنند باید تفاوت بین دستمزد کارمندان مرد و زن را منتشر کنند.

Leave your comment