آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی

حسابداری یکی از مشاغل بسیار پرکاربرد می باشد که به دقت و هوش نیاز دارد. بسیای از شرکت ها و سازمان های بزرگ به حسابدار های ویژه نیاز دارند تا بتوانند کسب و کار خود را پر سود کرده و هم چنین با محاسبه زیان های شرکت، از ضرر های وارده جلوگیری به عمل آورند. در این میان شرکت های خدماتی وجود دارند که به صورت ویژه به امر حسابداری می پردازند. در این مقاله از وب سایت رادین حساب، به نحوه کار حسابداری در شرکت های خدماتی می پردازیم بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

حسابداری شرکت های خدماتی:

آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی بسیار مهم است و باید بیان شود که این دسته از شرکت ها اساسی ترین صورت در امد را در انواع شرکت ها دارا می باشند. از آن جا که شرکت های خدماتی محصولی را به فروش نمی رسانند لذا صورت سود، شامل هزینه کالاهای فروخته شده نخواهد بود؛ بنابراین صورت سود، تجزیه اساسی درامد و هزینه خواهد بود.

هر مشاغل ارائه دهنده خدمات یا فروش محصولات دارای چرخه حسابداری است. حسابداری به این صورت است که یک تجارت چگونه امور مالی خود را ردیابی می کند. اگرچه شرکت های خدماتی و شرکت های تجاری کالاهای بسیار متفاوتی را به مشتریان خود ارائه می دهند، اما هر دو ملزم به رعایت اصول حسابداری هستند.

این بدان معنی است که معادله حسابداری دارایی= بدهی + حقوق صاحبان سهام که برای هر دو کاربرد دارد. با این حال انواع کالاها و خدمات ارائه شده نشان می دهد که چگونه تجارت هزینه های عملیاتی و درامد خود را حساب می کند.

آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی و تعریف شرکت خدماتی

هنگام آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی، اولین مورد قابل بررسی آشنایی با خود شرکت خدماتی می باشد که به این صورت است، یک شرکت خدماتی شغلی است که خدماتی را به مصرف  کنندگان یا شرکت های دیگر ارائه می دهد.

به عنوان مثال باید بیان شود که یک شرکت حسابداری خدمات حسابداری را به افراد یا مشاغل دیگر ارائه می دهد، لازم به ذکر است که ارائه دادن خدمات حسابداری برای بسیاری از سازمان ها و شرکت های بزرگ و کوچک می تواند مفید واقع شود. در حالی که یک سالن مدل مو، مدل مو و استایل و سایر خدمات مراقبت از مو را به مشتریان خود ارائه می دهد.

یک شرکت بازرگانی کالا، به صورت عمده موجودی را خریداری می کند و سپس این محصولات را معمولاً مشاغل دیگر به مشتریان خود تحویل می دهند. اگر چه یک شرکت خدماتی ممکن است موجودی داشته باشد ( به عنوان مثال محصولات سالن مراقبت از مو را می فروشد ) اما اکثراً یک شرکت کالا از آن جایی که مشغول فروش کالاها به دیگران است سهام خود را دارد.

آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی و چرخه حسابداری

شرکت های خدماتی چرخه حسابداری یکسانی دارند، معاملات در ژورنال های عمومی ارسال می شود؛ و سپس مبالغ به دفترچه های حساب راهنمای عمومی مربوطه ارسال می شود.

در پایان چرخه حسابداری چه ماهانه و چه سالانه، حساب های موجود در دفترچه عمومی که به تعدیل نیاز دارند تنظیم می شوند و صورت های مالی تهیه می شوند. پس از بسته شدن حساب ها برای دوره، آن ها با مبالغ تعدیل شده مجدداً افتتاح می شوند و دوره حسابداری جدید آغاز می شود. هنگام آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی مورد دیگری که باید بدان توجه نمود این است که شرکت های خدماتی دارای دارایی می باشند. دارایی های شرکت های خدماتی ممکن است به صورت زیر باشد:

  • نقدی
  • حساب های دریافتنی
  • تجهیزات اداری
  • لوازم اداری و استهلاک انباشته و ...

حسابداری شرکت ها

لازم به ذکر است که موارد ذکر شده همگی در نمودار حساب شرکت های خدماتی جایگاهی دارند؛ مانند هر مشاغل دیگر، دارایی های دیگر ممکن است متفاوت باشند. به عنوان مثال، یک تجارت خدماتی ممکن است ساختمان خود را در اختیار داشته باشد، بنابراین ساختمان یک دارایی است. یا ممکن است یک شرکت بازرگانی صاحب ساختمان نباشد اما می تواند تجهیزات مورد استفاده برای بسته بندی و ارسال کالا را به مشتریان داشته باشد.

عوامل مؤثر دیگر در هنگام آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی

از موارد مؤثر دیگر در هنگام آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی می توان به عوامل زیر اشاره کرد:

شرکت های خدماتی دارای مسئولیت هستند:

شرکت های خدماتی دارای بدهی، مردم و شرکت هایی می باشند که به آن ها بدهکار هستند. اگر شرکت ها لوازم اعتباری را خریداری کنند و حساب های قابل پرداخت را داشته باشند، خواه در صورت خرید سفارشاتی که برجسته هستند یا ترازنامه ای که در کارت اعتباری شرکت دارند. اگر هریک از مشاغل کارمند داشته باشد و دستمزدی نیز کسب کرده باشد که پرداخت نشده باشد این افراد نیز به عنوان یک تعهد در نظر گرفته می شوند؛ و در صورت وجود وام در ساختمان یا تجهیزات اسکناس های قابل پرداخت نیز به عنوان بدهی ذکر شده است.

هزینه و حقوق صاحبان سهام:

اینجاست که یک شرکت خدماتی و اختلاف یک شرکت تجاری مشهود است. هر دو هزینه های معمول مانند هزینه های اداری، هزینه بیمه و هزینه استهلاک را برای نام­گذاری چند مورد دارند؛ و هر دو دارای حساب های درامد، ترسیم و سرمایه برای صاحبان هستند؛ اما از آن جا که یک شرکت تجاری دارای موجودی است هزینه های ویژه یا هزینه های مربوط به خرید و فروش را دارند. این محاسبه که چقدر کالا موجود است که توسط یک شرکت فروخته می شود را شرکت باید برای خرید در اختیار داشته باشد. بیشتر شرکت های خدماتی با این امر سروکار ندارند زیرا آن ها با موجودی فیزیکی سروکار نداشته اند.

انواع صورت های مالی:

هر دو شرکت خدماتی و بازرگانی برای شروع دوره یک ترازوی تعادل ایجاد می کنند. مانده حساب آزمایشی در پایان دوره پس از انجام تنظیمات، صورت حساب درامد، ترازنامه و اظهارنامه حقوق صاحبان سهام و تراز بعد از بسته شدن، پس از اتمام ورودی ها انجام می شود. این اطلاعات از ژورنال های عمومی و نوشته های دفترچه های عمومی که به طور منظم در چرخه حسابداری ارسال می شوند گرفته می شود.

ترازنامه شرکت خدماتی:

ترازنامه شرکت خدماتی عبارت است از :گزارشی از دارایی ‌ها، بدهی ‌ها و حقوق صاحبان سهام یک شرکت در یک زمان مشخص.لازم به ذکر است که ترازنامه شرکت های خدماتی، مبنایی برای محاسبه‌ی نرخ‌های بازگشت و ارزیابی ساختار سرمایه‌ای شرکت به شمار می‌رود. در واقع ترازنامه یک صورت مالی است که تصویری لحظه‌ای از دارایی‌ها و دیون یک شرکت و میزان سرمایه‌گذاری سهام‌داران را به نمایش می‌گذارد.

صورت سود و زیان شرکت خدماتی:

صورت سود و زیان به صورت درآمد و هزینه ها نیز شناخته می شود. صورت سود و  زیان موارد زیر را گزارش می کند :

  • میزان درآمد ها
  • هزینه‌ ها
  • سود یا زیان انتهای دوره را که حاصل فعالیت‌های عملیاتی و غیرعملیاتی می باشند

باید بیان شود که صورت سود و زیان بر مبنای حسابداری تعهدی تهیه می ‌شود. این یعنی این که درآمد ها زمانی شناسایی می‌ شوند که تحقق ‌یافته باشند، بنا به تعریف دیگر زمانی که وجه نقد دریافت گردید درآمد هم شناسایی می ‌شود. هزینه ‌ها هم در این روش زمانی شناسایی می ‌شوند که پرداخت شده باشند، حال خواه برای هزینه ‌های گذشته باشد و یا برای هزینه های آینده باشد. هم چنین در صورت سود و زیان، سود سهام پرداخت شده به سهام داران عادی به ‌عنوان هزینه و درآمد حاصل از صدور سهام، به ‌عنوان یک درآمد شناسایی نمی ‌شوند. مبادلات بین موسسه و مالکان آن به ‌طور جداگانه در گزارش حقوق صاحبان سهام نمایش داده می ‌شود.

آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی و ماهیت انجام آن

هنگام آشنایی با نحوه حسابداری خدماتی در شرکت های مربوطه، می تواند به این صورت باشد که ماهیت تجارت خدمات که مربوط به عملیات حسابداری است. سازمان های خدمات محور خدماتی را ارائه می دهند که می توان آن را نامشهود نامید. مشاغل و سازمان های خدمات گرا معمولاً کارمندان ماهر را برای ارائه خدمات به مشتریان خود استخدام می کنند که نمونه خدمات می توانند به طور کلی به صورت ساعتی ( هزینه وکالت، خدمات حسابداری حرفه ای، حسابرسان ) نیروی کار، مشاوره و خدمات آموزشی شارژ شوند.

عملیات تجاری بر اساس سرمایه گزاری های انجام شده برای اجرای عملیات شرکت متفاوت است. به عنوان مثال: یک شرکت اجاره تجهیزات سنگین یا یک شرکت اجاره اتومبیل مجبور به خرید ماشین آلات و وسایل نقلیه برای شروع به ارائه خدمات با استفاده از این دارایی ها است در حالی که حداقل سرمایه گزاری برای یک شرکت درگیر نیاز دارد.

در خدمات تخصصی به عنوان مثال: خدمات حقوقی، خدمت حسابداران یا حسابرسان، کار، آموزش، مشاوره و خدمات آموزشی انجام می گیرد. هدف اصلی مشاغل خدماتی ارائه خدمات و دریافت پرداخت به صورت کامل یا جزئی می باشد.

ضبط معاملات (درامد) بعضی اوقات به صورت نقدی است. یا به صورت تعهدی انجام می گیرد. بدین معنی که درامد در زمان ارائه چنین خدماتی رزرو می شوند و وجوه مربوط نیز در دوره های بعدی دریافت می شود؛ بنابراین در صورت ارائه خدمات تعهدی خدمات حسابداری و صورت حساب فاکتورهایی که از کار انجام شده پیش بینی می شود پرداخت آن به صورت جزئی می باشد که جمع آوری می شود.

آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی و ماهیت انجام آن

آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی و صورت های درامد شرکت های خدماتی

در هنگام آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی می توان به این نکته اشاره کرد که حتی اگر شرکت های تجاری و شرکت های خدماتی با اصول (GAAP) مطابقت داشته باشند، حسابداری پذیرفته شده در نحوه تهیه صورت های مالی خود به ویژه صورت های درامدی تفاوت هایی وجود دارد که بیشترین اختلافات در مورد موجودی آن می باشد. در واقع شرکت های خدماتی در درجه اول خدمات را به جای کالای ملموس به فروش می رسانند. در حالی که شرکت های بازرگانی در خرید و فروش کالاهای ملموس مشغول فعالیت هستند.

صورت های درامد برای هر دو به چندین روش متفاوت می باشد از جمله:

شرکت های خدماتی کالاهای ملموس را برای تولید درامد نمی فروشند، آن ها بر اساس تخصص خاص خود، خدماتی را به مشتریان ارائه می دهند. شرکت های خدماتی خدمات خود را می فروشند و اغلب شارژ مبلغ پایه و نرخ ساعت دارند. نمونه هایی از شرکت های خدماتی شامل: مشاوران، حسابداران، برنامه ریزان مالی و ارائه دهندگان بیمه هستند. صورت درامد عملکرد مالی را از عملیات در ابتدا نشان می دهد و سپس به طور جداگانه سود و زیان را که خارج از محدوده منظم عملیات است افشا می کند. تفاوت در صورت های درامد را می توان با بررسی ترازنامه شرکت ها درک کرد.

به عنوان مثال: موجودی درصد زیادی از دسته دارایی ها برای یک شرکت تجاری است. به همین ترتیب از آن جا که سرمایه آن ها در دارایی غیرمجاز گره خورده است، آن ها تمایل دارند که پول کم تری نسبت به مشاغل خدماتی داشته باشند. در عوض دارایی مشاغل خدماتی به سمت حسابداری دریافتنی وزن می شوند. برای یک تجارت خدماتی فقدان موجودی به معنای دریافتنی است که بخش بیشتری از کل دارایی ها را تشکیل می دهد.

سخن آخر:

در هنگام آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی می توان به سود و زیانی که شرکت های خدماتی را از منابع غیر عملی تجربه می کنند توجه کرد ،لازم به ذکر است که در شرکت های حسابداری خدماتی، انواع هزینه ها در حسابداری خدماتی محاسبه می شود. هم چنین شرکت های خدماتی صورت های درامدی تهیه می کنند تا به سرمایه گذاران، تحلیل گران و تنظیم کنندگان کمک کنند تا عملیات مالی داخلی خود را درک کنند.

از سوی دیگر ماهیت افزایش یا کاهش درامد خالص برای هر شرکتی متفاوت بوده لذا شرکت های خدماتی معمولاً حساب های هزینه ای زیادی ندارند به این معنی که نوسانات درامد خالص تقریباً تابعی از تولید و فروش است؛ و شرکت های تولید کننده اطمینان کم تری دارند زیرا کاهش درامد خالص می تواند افزایش هزینه ها یا کاهش درامد را به دنبال داشته باشد. آشنایی با نحوه حسابداری شرکت های خدماتی می توان این نکته را در نظر گرفت که در شرکت های خدماتی مهم ترین چیزی که صاحبان مشاغل باید در نظر داشته باشند کنترل معاملات نقدی و بانکی می باشد.

دومین مورد مدیریت مطالبات حساب ها می باشد که با کمک نرم افزار آنلاین می توان این کار را با حداقل حالت بدون خطا توسط انسان انجام داد. کنترل معاملات و اختیارات نهایی در امور تجاری در شرکت های خدماتی، محیط حسابداری بدون خط را در اختیار افراد قرار می دهد. یک نرم افزار حسابداری خوب آنلاین به افراد امکان می دهد معاملات را از راه دور تصویب و ارسال کنند.

Leave your comment