امروزه با گسترش دنیای اینترنت و فضای مجازی، تمامی امور با این فناوری انجام خواهد شد. اینترنت زندگی بسیاری از افراد را راحت تر کرده است، به خصوص انجام کارهای اداری و مالیاتی! در گذشته برای انجام کارهای مالیاتی و امور اداری، افراد باید به صورت حضوری به اداره جات مربوطه مراجعه می کردند که علاوه بر خستگی، زمان بسیاری را از آنها تلف می کرد. اما با گسترش اینترنت و طراحی وب سایت های اداری، بسیاری از امور با همین سایت ها انجام می شود. اگر شما نیز کسب و کار خاصی دارید یا اینکه صاحب یک شرکت و یا یک سازمان هستید، به طور قطع مشمول پرداخت مالیات نیز خواهید بود. در این خصوص دیگر نباید نگران پرداخت مالیات خود و یا پیگیری پرونده ها و امور مربوط به آن باشید. زیرا سامانه ای توسط اداره مالیات طراحی شده است که شما می توانید به راحتی از آن استفاده کرده و پرونده و امور خود را پیگیری نمایید.
در این مقاله قصد داریم تا به بررسی آموزش کار با کارپوشه مودیان و ثبت فاکتور بپردازیم و اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. مطالبی که در این مقاله خدمت شما عزیزان ارائه می شود، می تواند یک آموزش کامل و جامع باشد. بنابراین شما عزیزان نیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص به ما مراجعه کنید و امور مالی و مالیاتی خود را به کارشناسان و مدیران ارشد ما بسپارید.
مودیان مالیاتی:
پیش از آنکه به بررسی آموزش کار با کارپوشه مودیان و ثبت فاکتور بپردازیم، باید در ابتدا مودیان مالیاتی را خدمت شما عزیزان معرفی نماییم و توضیح دهیم که مودیان مالیاتی چه اشخاصی هستند!؟ به صورت کلی منظور از مودیان مالیاتی افراد حقیقی یا حقوقی می باشند که مشمول پرداخت مالیات به دولت هستند و به هر کسی که موظف به پرداخت مالیات به دولت است، مودی مالیاتی اطلاق می گردد. حال این مالیات نیز می تواند به هر دلیلی مانند کسب و کار و یا مواردی از این قبیل نیز باشد. نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که تمامی مودیان مالیاتی باید تمامی فاکتورها و اسناد و مدارکی که با آن ها مبادلات مالیاتی انجام داده اند را در سامانه ای که توسط دولت ارائه شده بارگذاری نمایند و به نوعی آن را به اداره مالیات ارائه دهند.
سامانه و نرم افزاری خاص برای مودیان مالیاتی توسط اداره محترم مالیات ارائه شده است تا افراد بتوانند امور مالیاتی خود را بهتر و مناسب تر انجام دهند و بدون هیچ دغدغه ای مدارک خود را تکمیل کرده و آن را به اداره مالیات تسلیم نمایند. لازم ذکر است که در صورت تسلیم به موقع مدارک، مودیان مالیاتی جریمه ای نخواهند شد. همچنین باید اشاره داشت که همه مودیان مالیاتی باید در درگاه ملی خدمات الکترونیک مودیان عضو باشند و مالیات خود را به موقع پرداخت نمایند. اما موضوع مهمی که ممکن است فکر شما عزیزان را درگیر کرده باشد، این است که سامانه مودیان مالیاتی چیست و چگونه می توان فاکتورها و مدارک خود را در این سامانه بارگذاری و ثبت کرد؟! تا انتهای این مطلب با ما باشید تا به تمامی سوالات شما پاسخ دهیم.
هدف از تاسیس سامانه مودیان و خدمات ارائه شده توسط آن:
همان گونه که اشاره کرده ایم، اداره مالیات برای آن که کار مالیاتی افراد در کمترین زمان ممکن انجام شود و همچنین بررسی پرونده ها بهتر صورت بگیرد، سامانه ای را طراحی کرده اند که افراد مدارک خود را در آن سامانه آپلود یا بارگذاری کرده و بتوانند پرونده مالیاتی خود را پیگیری نمایند. این سامانه علاوه بر راحت تر شدن بررسی مالیات فعالان اقتصادی و پرداخت آن، میزان فرار مالیاتی را با توجه به هوشمند سازی آن به شدت کاهش خواهد داد به صورتی که این سامانه خاص، رابطه ای میان مردم و اداره مالیات است. با ثبت نام در این سامانه می توانید یک پنل کاربری یا یک کارتابل برای خودتان داشته باشید که اصطلاحا به آن کار پوشه مالیاتی نیز اطلاق می گردد. ممکن است این سوال برای شما عزیزان به وجود بیاید که چرا داشتن این کار پوشه مهم است یا این که هدف از تاسیس سامانه مالیاتی و ایجاد کار پوشه برای مودیان مالیاتی چه خواهد بود؟! برای پاسخ به این سوال باید بیان کنیم که تمامی امور مربوط به پرونده مالیاتی شما در هر حوزه ای، با استفاده از این کار پوشه انجام خواهد شد. حتی اگر شما دفاعیه ای برای پرداخت مالیات های خود داشته باشید، بررسی پرونده شما با این کار پوشه خواهد بود. طراحی و راه اندازی کار پوشه مودیان و ثبت فاکتور اهداف بسیار مهمی را دنبال می کند که در زیر به بررسی مهم ترین آن ها خواهیم پرداخت:
- با استفاده از راه اندازی کار پوشه مودیان و ثبت فاکتور فرایند بارگذاری صورت حساب های الکترونیکی مالیاتی بسیار راحت تر خواهد بود و در وقت افراد صرفه جویی خواهد شد.
- هر چه فرایند بارگذاری و ارائه اسناد و مدارک مالی و مالیاتی و همچنین پرداخت مالیات به دولت برای افراد و مودیان راحت تر انجام شود، آن ها بیشتر تشویق به پرداخت به موقع مالیات و شفاف سازی صورت حساب های مالیاتی خود خواهند شد.
- این سامانه با هدف جلوگیری هر چه بیشتر از فرارها و تقلبات مالیاتی نیز راه اندازی و طراحی شده است.
- یکی دیگر از اهداف طراحی و راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی و ثبت فاکتورها، افزایش درامد عمومی کشور و کاهش وابستگی اقتصاد به درآمد حاصل از نفت می باشد.
- شایان ذکر است، با استفاده از کارپوشه مودیان، هزینه وصول این اسناد هم برای مودیان و هم برای دولت بسیار کاهش یافته که این موضوع می تواند به نفع طرفین باشد.
تعریفی جامع از کارپوشه مالیاتی مودیان:
حال که در خصوص کار پوشه مالی مودیان اطلاعاتی را کسب کردید، باید تعریفی جامع از این کار پوشه خدمت شما عزیزان ارائه دهیم تا شما راحت تر و با خیالی آسوده تر به گرفتن پنل کاربری خود از سایت اداره مالیات اقدام فرمایید. به صورت کلی با ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی، یک پنل کاربری که به اصطلاح به آن کار پوشه مودیان گفته می شود، برای شما و کسب و کارتان طراحی و ساخته خواهد شد. در این پنل شما می توانید اطلاعات خود کسب و کارتان را ثبت نمایید و بعلاوه صورت حساب های الکترونیک مالیاتی خود را پرداخت کنید. پس از آن که کارهای مربوط به عضویت خود را در سامانه مودیان مالیاتی انجام دادید، یک سری امکانات در کار پوشه برای شما در نظر گرفته می شود که به واسطه آن ها می توانید امور مالیاتی خود را انجام دهید. این امکانات به شرح زیر خواهد بود:
- ثبت درخواست مالیاتی
- بررسی پرداخت های گذشته
- صورت حساب های مالیاتی
- اظهارنامه مالیاتی
- تبادلات مالی خود و ...
می توان اذعان داشت که بارگذاری و یا آپلود اسناد و مدارک مالیاتی مودیان و همچنین پرداخت و اعتراض به مالیات محاسبه شده با استفاده از این سامانه بسیار راحت تر خواهد بود. همچنین شما می توانید به راحتی به پرداخت های مالیاتی خود مسلط شوید و بدانید تا چه میزان به دولت بدهکاری مالیاتی دارید. بسیاری از شرکت ها و کسب و کارها مالیات خود را پرداخت نمی کنند! با استفاده از این کار پوشه، تقلبات مالیاتی به صفر خواهد رسید و همه افراد مشمول پرداخت مالیات، بدین صورت مالیات های خود را برای ارائه خدمات بهتر توسط دولت پرداخت می نمایند.
نکات مهم در خصوص کارپوشه مودیان و ثبت فاکتور:
- فعال کردن پنل کاربری مودیان مالیاتی، امکان دریافت مالیات بر ارزش افزوده از مشتریان و مقدار آن را نیز برای شما صاحبان کسب و کار محاسبه و ایجاد خواهد کرد.
- کار کردن با کارپوشه سامانه مودیان و ثبت اسناد و فاکتورهای مالی در این سامانه کاملا رایگان است.
- صاحبان مشاغل با استفاده از سامانه مودیان مالیاتی به صورت مستقیم با سازمان امور مالیاتی در ارتباط هستند.
- استفاده از یک سیستم یکپارچه و دسترسی مستقیم مودیان مالی به سازمان امور مالیاتی از طریق کارپوشه مودیان، احتمال بروز خطا در محاسبه و پرداخت مالیات مودی را تا حد زیادی کاهش می دهد.
چه اشخاصی باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام نمایند!؟
این سوال ممکن است برای بسیاری از شما عزیزان به وجود بیاید. برای پاسخ به این سوال باید اشاره داشت که تمامی افراد زیر، موظف به ایجاد کار پوشه مودیان هستند:
- تمام اشخاص حقیقی و حقوقی صاحب شغل
- تمامی شرکت ها و سازمان ها و مجموعه های اقتصادی فعال و غیر فعال
- واحدهای صنفی و غیر صنفی
تمامی افراد ذکر شده در فوق، موظف خواهند بود که فاکتورهای خرید و فروش یا نقل و انتقالات مالی خود را در این سامانه برای بررسی و پرداخت مالیات ثبت کنند. حال ممکن است این سوال نیز برای شما به وجود بیاید که در صورت عدم ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی، چه عواقبی در پیش است؟! شایان ذکر می باشد که در صورت عدم ارائه مدارک و صورت حساب های مشمول مالیات در این سامانه در زمان مشخص شده و همچنین بی توجهی به پرداخت مالیات و غیر فعال شدن کارپوشه، از تمامی تبادلات مالی کاربر مودی جلوگیری خواهد شد و پس از آن تمامی حساب های بانکی شخص حقیقی یا حقوقی نیز مسدود می گردد! بنابراین اگر شما عزیزان نیز همچنان در این سامانه ثبت نام انجام نداده و مدارک تان را تسلیم نکرده اید، هرچه سریع تر این کار را انجام داده تا مشمول جریمه های مالیاتی نشوید.
آموزش کار با کارپوشه مودیان و ثبت فاکتور:
برای استفاده از کارپوشه مودیان مالیاتی مودیان، باید ابتدا در این سامانه عضو شوید. برای عضو شدن در این سامانه نیز لازم است تا بر اساس موارد و مراحل ذکر شده در زیر عمل فرمایید:
- برای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی و ثبت فاکتور، مرورگر خود را باز کرده و وارد وب سایت http://tp.tax.gov.ir بشوید.
- در صورتی که قبلا عضو شده اید، گزینه ورود را بزنید. در صورت فراموشی رمز عبور بر روی گزینه فراموشی کلیک نمایید تا بدین صورت فرایند بازیابی رمز از طریق تلفن همراه شما انجام شود.
- اگر به تلفن همراهی که پیشتر با آن ثبت نام کرده اید دسترسی ندارید، از طریق گزینه تغییر موبایل اقدام کنید.
- اگر همچنان ثبت نام نکرده اید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کرده و اطلاعات هویتی خود را وارد کنید.
- پس از تکمیل اطلاعات هویتی خود و ورود به کارپوشه در نرم افزار سامانه مودیان، میتوانید پرونده مالیاتی خود را انتخاب نمایید و آن را بررسی کنید.
- در صورتی که نقصی در اطلاعات کارپوشه خود مشاهده می کنید، یا به محاسبه مالیات اعتراض دارید، میتوانید از دو طریق ابلاغیه رای هیات حل اختلاف مالیاتی و برگ ارزیابی برای ارسال اعتراض خود به مراجع مربوطه به صورت کاملا اینترنتی نیز اقدام فرمایید.
نرم افزار ارسال فاکتور و دریافت کد csr
پس از ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی باید بتوانید با نرم افزار ارسال فاکتور نیز کار کرده و کد csr را نیز دریافت نمایید. نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که باید نوع دسترسی شما باید فعال باشد تا بتوانید فاکتورهای خود را به سامانه مودیان ارسال نمایید. اگر سطح دسترسی شما غیر فعال است، روی گزینه ی خرید اشتراک کلیک کنید. این موضوع در مرحله آخر برای ارسال فاکتور ظاهر می شود که شما می توانید با تهیه اشتراک مابقی مراحل ارسال فاکتور را طی نمایید.
برای انجام این کار نیز می توانید موارد ذکر شده در ذیل را دنبال کنید:
- در قسمت راست داشبورد با کلیک بر روی گزینه ی تنظیمات شما می توانید رمز عبور خود را تعیین کرده تا بدین صورت برای ورود به سایت از نام کاربری و رمز عبور اختصاصی خود استفاده کنید.
- از منوی سمت راست بر روی دکمه ی صدور csr کلیک نمایید
- نام عمومی یا همان اسم شرکت خود را باید به صورت انگلیسی و بدون فاصله تایپ کنید.
- شناسه ملی شرکت یا سازمان خود را وارد کنید.
- در قسمت عنوان شرکت، نام سازمان یا مجموعه خود را به فارسی تایپ کنید.
- در مرحله پایانی یک آدرس ایمیل که فعال باشد وارد کرده و گزینه ارسال را انتخاب کنید. در این صورت است که کلید عمومی، کلید خصوصی و کلید csr ساخته خواهد شد.
- در انتها لازم است که شما هر سه کلید را از طریق ایمیل خود دانلود کرده و پسوند .key را به .txt تغییر دهید.
سخن پایانی:
در این مطلب سعی شد تا به بررسی آموزش کار با کارپوشه مودیان و ثبت فاکتور بپردازیم. شما عزیزان نیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت ما در این خصوص مراجعه کرده و با کارشناسان مشورت کنید.