برچسب اموال و استفاده از آن ضرورت دارد!

تولیدکنندگان، ارائه دهندگان خدمات و غیره همگی دارایی هایی دارند که برای رفع نیازهای آنها یا نیازهای مشتریانشان خریداری می شود. برای جلوگیری از زیان های پیش بینی نشده، آنها باید دارایی های خود را به درستی مدیریت کنند. یکی از راه های مدیریت صحیح دارایی ها، داشتن سیستم حسابداری دارایی و کنترل دارایی های موجود، دارایی های پرداخت شده و به طور کلی کنترل ورود و خروج دارایی ها است. موسسات به منظور کنترل دارایی های خود، برچسب اموال را روی اموال و دارایی های خود قرار می دهند.

با توجه به اهمیت سیستم حسابداری دارایی و کنترل دارایی در هر کسب و کاری، در این مقاله اطلاعات مختصری در مورد سیستم حسابداری دارایی، برچسب اموال و انواع آن، هدف از استفاده از برچسب دارایی، روش ثبت اموال، حسابداری و ... ارائه شده است.


حسابداری اموال به چه معناست؟

سازمان‌ها و شرکت‌ها دارایی‌هایی را خریداری می‌کنند که برای ادامه حیات و توانایی ارائه خدمات به مشتریان به آن نیاز دارند. اموال خریداری شده در طول سال‌ها به دلیل استفاده مستهلک می شود و به دلیل کاهش کارایی از استفاده خارج می شود و اموال جدید جایگزین می شود.


هزینه های خرید، ورود و خروج از این اموال و نگهداری آن‌ها در یک بازه زمانی معین باید توسط حسابداران ثبت و نگهداری شود.این عملیات حسابداری روی دارایی ها، حسابداری دارایی نامیده می شود.


حسابداری اموال یا حسابداری دارایی یکی از شاخه های حسابداری است که هزینه های خرید یا ساخت اموال، استهلاک و سایر هزینه های انجام شده در طول دوره فعالیت را ثبت می کند.


در کنار دانش دارایی های در دست، میزان بهره برداری از آن‌ها می تواند اطلاعات لازم را در اختیار مدیران و صاحبان کسب و کار در پیش بینی سودآور یا زیان ده بودن کسب و کار قرار دهد. در واقع حسابداری دارایی و سیستم حسابداری دارایی می تواند در موفقیت یا شکست یک واحد تجاری موثر باشد.


به طور کلی، حسابداری دارایی به مجموعه فعالیت هایی اطلاق می شود که حسابدار دارایی از طریق سیستم حسابداری دارایی برای ثبت و نگهداری دارایی های یک واحد تجاری انجام می دهد.


نکته


دارایی ثابت در حسابداری توسط یک حسابدار دارایی مدیریت می شود، وظایف حسابدار دارایی عبارتند از:


• ثبت اسناد خرید مربوط به دارایی های ثابت
• اجرای فرآیندهای حسابداری لازم برای انتقال دارایی های منقول
• ثبت سند حسابداری مبادله دارایی های ثابت
• محاسبه استهلاک دارایی های ثابت
• طراحی کدینگ دارایی ثابت

 حسابداری اموال به چه معناست؟

حسابداری دارایی خود را جدی بگیرید!


هر شرکتی برای موفقیت در فعالیت های خود به منابع انسانی کافی، تجهیزات فیزیکی کافی، نرم افزارهای کامپیوتری از جمله سیستم حسابداری دارایی و سیستم HRM نیاز دارد.شرکت ها از سیستم حسابداری دارایی برای نظارت مستمر دارایی های خود استفاده می کنند و در صورت مواجهه با کمبود تجهیزات یا فرسودگی آن، اموال مورد نیاز را جایگزین یا خریداری می کنند.


بنابراین با وجود تیم حسابداری که از سیستم های نرم افزاری مدرن از جمله سیستم حسابداری دارایی و نرم افزار نگهداری و تعمیرات استفاده می کنند، مدیران شرکت ها از ارزش دارایی های در اختیار و هزینه های نگهداری و استهلاک آگاهی کامل خواهند داشت.


برچسب اموال چیست و چه کاربردی دارد؟


همانطور که قبلاً بیان شد، شرکت ها و سازمان ها باید دارایی های خود را شناسایی، ارزش گذاری و ... کنند تا بتوانند در حوزه فعالیت خود موفق باشند.


شناسایی، ثبت دارایی های خریداری شده و محاسبه بهای تمام شده استهلاک دارایی های مذکور با استفاده از سیستم حسابداری دارایی بر عهده حسابدار دارایی می باشد. یکی از راه های شناسایی و ثبت خواص، به خصوص در مورد خواص مشابه، استفاده از برچسب‌های اموال است.


شاید بپرسید برچسب اموال چیست؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که برچسبی است که برای ردیابی سریعتر دارایی ها و اموال مورد استفاده کارمندان به دارایی های شرکت ها چسبانده می شود.برچسب‌های اموال در رنگ ها و طرح های مختلف طراحی و به فروش می رسد. از جمله کاربردهای برچسب امول می توان به موارد زیر اشاره کرد:


• کنترل و موجودی دارایی ها یا تعیین ماهیت دارایی ها
• جلوگیری از خطاها و سوء استفاده های احتمالی از دارایی های ثابت
• قابلیت ردیابی دارایی ها در سازمان
• شناسایی محصول با شماره و بارکد مشخص هر محصول
• طبقه بندی یا طبقه بندی دارایی های واحد اقتصادی

چه اطلاعاتی باید روی برچسب اموال نوشته شود؟


شرکت ها و سازمان ها باید قبل از سفارش برچسب اموال خام یا برچسب اموال، اطلاعات کافی در مورد برچسب اموال داشته باشند. با توجه به تولید زیاد و تنوع برچسب اموال از نظر نوع کاربرد، ظاهر و ... باید لیبلی متناسب با نیاز سازمان خریداری و استفاده کرد.


مهم‌ترین و اصلی‌ترین اطلاعاتی که می‌توان روی برچسب‌های اموال درج کرد به شرح زیر است:


• ارزش دستگاه
• وضعیت دستگاه
• بخش یا محل مالکیت
• تاریخ خرید
• اطلاعات مربوط به فروشنده یا سازنده
• شماره سریال
• مدل دستگاه
• شماره شناسایی دستگاه

چه اطلاعاتی باید روی برچسب اموال نوشته شود؟


برچسب اموال خام چیست؟


برچسب اموال خام یک برچسب اموال است که هیچ داده از پیش چاپ شده ای ندارد.در نتیجه به کاربر این امکان را می دهد که به صورت دستی اطلاعات را روی برچسب درج کند.


ID در برچسب اموال به چه معناست؟

شناسه یا علامت شناسایی بر روی برچسب اموال به راحتی قابل مشاهده است و به همین دلیل با نصب چنین برچسب هایی به راحتی می توان اموال را در شرکت پیگیری و ثبت کرد.


علاوه بر این، استفاده از برچسب های امنیتی با شناسه شناسه، نظارت بر دارایی ها را تسهیل می کند. به طور کلی، مزایای استفاده از ID یا ID در برچسب اموال منجر به کنترل بهتر موجودی، امنیت دارایی های ارزشمند، استفاده کارآمد از دارایی و کاهش طولانی مدت هزینه های نگهداری می شود.


انواع برچسب اموال

با پیشرفت علم و فناوری، برچسب اموال مختلفی تولید و به بازار عرضه شده است. تهیه و استفاده از استیکرها با توجه به نیاز سازمان انجام می شود.


برچسب اموال فلزی: به چاپ و حکاکی روی سطح صاف صفحات فلزی پلاک فلزی می گویند. اگر چسب دو طرفه پشت صفحه فلزی چسبانده شود به آن برچسب اموال فلزی می گویند.


در طبقه بندی کلی برخی از لیبل ها قابلیت ماندگاری در حلال ها و عدم سوختن در دمای بالای 650 درجه را دارند. برخی دیگر در برابر نور خورشید مقاوم هستند یا بسته به کاربردشان در برابر آب، نمک یا مواد شیمیایی مقاوم هستند.همچنین یک تقسیم بندی کلی به بخش های برچسب اموال به شرح زیر وجود دارد:


برچسب اموال امنیتی

شرکت ها و سازمان ها از برچسب های امنیتی برای کالاهایی استفاده می کنند که با ارزش بوده و احتمال سرقت آنها بالاست.


برچسب‌های امنیتی از یک شناسه ویژه استفاده می‌کنند که کدگذاری شده است، بنابراین تشخیص و ردیابی این نوع برچسب آسان است. برچسب اموال امنیتی معمولا پلی استر و فویل است.


برچسب اموال بارکدی


برچسب اموال بارکدی یکی از انواع رایج برچسب اموال در محیط های صنعتی و تولیدی است. به دلیل تولید این نوع برچسب اموال از پلاستیک فلزی، ماندگاری بالایی دارد و در شرایط سخت و ناهموار بادوام می باشد. این مثال از برچسب‌اموال به دسته های زیر تقسیم می شود:


• برچسب اموال کد 39: برچسب اموال کد 39 یا یک بعدی، از حروف الفبا و اعداد تشکیل شده و از هفت کاراکتر خاص استفاده می کند.
• برچسب اموال کد 128: امکان استفاده از تمامی 128 کاراکتر در این نوع برچسب اموال بارکد وجود دارد و دقت آن نسبت به کد برچسب اموال 39 بیشتر است به همین دلیل امکان خطا در هنگام اسکن کاهش می یابد.

برچسب اموال با کد QR

برچسب محصول با کد QR توانایی ذخیره اطلاعات زیادی از محصول را دارد.این نوع برچسب اموال دارای طرح مشکی مربع کوچک است و با دوربین گوشی موبایل قابل اسکن است.


برچسب اموال RFID

فناوری RFID به معنای شناسایی از طریق امواج رادیویی است. با این نوع برچسب اموال به دلیل استخراج اطلاعات با استفاده از امواج رادیویی، سرعت عمل افزایش می یابد و خطا در قسمت های مختلف کاهش می یابد.
همچنین در شرکت هایی که از برچسب دارایی RFID استفاده می کنند، شناسایی و جمع آوری داده ها به صورت خودکار انجام می شود و برچسب ها تحریف یا ناخوانا نیستند.


برچسب اموال شرکت های دولتی و خصوصی

در اموال دولتی که برچسب ها در آن دیده می شود مراقب باشید. برچسب های نصب شده در کلیه ادارات و سازمان ها بر روی کلیه اموال خریداری شده از بودجه دولت است. یکی از اهداف مهم برچسب گذاری اموال بر اموال دولتی جلوگیری از سرقت اموال و امکان ردیابی اموال مسروقه است.


برچسب اموال دولتی بر اساس دستورالعمل علامت گذاری اموال عمومی است که موارد ذکر شده در استاندارد حسابداری شماره 11 را در نظر می گیرد.

 برچسب اموال شرکت های دولتی و خصوصی


برچسب اموال روی چه دستگاهی قرار می گیرد؟

دارایی‌های دفاتر و شرکت‌هایی که به هر نوع نظارت، گزارش، نگهداری یا تأیید مالکیت نیاز دارند باید دارای برچسب اموال باشند. شرکت ها و سازمان های مختلف سیاست های متفاوتی در رابطه با برچسب اموال دارند.


تفاوت بین برچسب گذاری اموال اداری و علامت گذاری اموال شرکتی متفاوت است.


• اموال منقول: برای اموال منقول و تجهیزات اداری مانند رایانه های منقول، مشاغل باید برچسب اموال را نصب کنند.
• اموال غیر منقول: اموال غیر منقول باید به طور مستمر مورد بازرسی قرار گیرد تا در صورت بروز هر گونه آسیبی بتوان ایرادات یا آسیب ها را تعمیر کرد. این اموال مانند مبلمان و تجهیزات اداری در سازمان ها و ادارات باید توسط اداره برچسب اموال نصب شود. با نصب برچسب اموال بر روی این دستگاه ها می توان بازدیدهای منظم و فنی را برنامه ریزی کرد.
• اموال گران قیمت: دادن برچسب اموال به اموال گران قیمت سازمان ها و ادارات یکی از راه های مهم نگهداری و مراقبت از اموال سازمان است. زیرا خرید و جایگزینی اموال گران قیمت در سازمان ها و شرکت ها مشکل است.
نمونه برچسب اموال
با توجه به نیاز سازمان ها، شرکت ها و ادارات، انواع برچسب اموال تولید و روانه بازار می شود. با تهیه و نصب برچسب اموال می توان شمارش اموال را به درستی انجام داد.


با توجه به محل استفاده و جنس برچسب، برچسب‌ اموال به انواع مختلفی از قبیل برچسب‌های قابل جابجایی، پلی استر، ویرایشی، شبرنگ و … تقسیم می‌شوند.


ادارات دولتی که مایل به اقدام و تهیه برچسب اموال هستند، علاوه بر مبلغ روی برچسب اموال دولتی، به نوع برچسب و محل الصاق آن نیز توجه کنند.هدف از استفاده از برچسب اموال
بسیاری از ویژگی های مختلف و مشابه در بین سازمان ها و بخش های مختلف وجود دارد. برای جلوگیری از جابجایی اموال مشابه بین بخش های مختلف سازمان یا در نهایت جلوگیری از سرقت اموال و کاهش هزینه های سازمان، برچسب اموال مدیریت شده را بر روی اموال نصب کنید.


اما به طور کلی اهداف استفاده از برچسب اموال شامل موارد زیر است:


• دسترسی به اطلاعات اموال را که موقعیت اموال را نشان می دهد فراهم می کند.
• استفاده از اسکنرهای خودکار و کاهش احتمال خطای انسانی
• تقویت همکاری و تقسیم مسئولیت ها بین بخشهای مختلف سازمان
اجرای آسان فرآیند ممیزی (سیستم مدیریت فرآیند)
• وضعیت دارایی های مورد نیاز را به راحتی شناسایی کنید
• کاهش خطر سرقت اموال و جابجایی در داخل سازمان
• عمر مفید دارایی ها و امکان تعویض آنها در صورت نیاز را بررسی کنید

مکان برچسب اموال


برچسب اموال باید از مواد ضد تغییر شکل، ضد جعل ساخته شود، در اثر حرارت یا گرما از بین نرود و آسیب نبیند و در مکانی قابل مشاهده نصب شود.


علاوه بر این، برچسب ها را فقط می توان با استفاده از مواد حلال بسیار چسبناک از سطح مورد نظر جدا کرد. اما در طبقه بندی کلی، موقعیت برچسب اموال شامل موارد زیر است:


• ابزارها و ماشین‌ها: برچسب اموال ابزارها و ماشین‌ها به بهترین وجه بر روی قسمت‌هایی قرار می‌گیرند که در اثر حرارت یا گرما به غیر از قابل مشاهده بودن آسیب نبینند و در نزدیکی مقادیر زیادی مواد چربی قرار نگیرند.
• تجهیزات اداری: تجهیزات اداری شامل رایانه، چاپگر، دستگاه کپی و ... می باشد که باید از طریق برچسب اموال اداری نصب شوند. برچسب اموال برای نصب در سمت راست دستگاه و نزدیکتر به پشت مناسب تر است.
• لوازم آشپزخانه: استفاده از برچسب های مشخصه برای وسایل بزرگ آشپزخانه مناسب تر است. از برچسب های استفاده شده در برابر اصطکاک و حرارت مستقیم محافظت کنید.
• مبلمان اداری: به کلیه اقلام و تجهیزاتی مانند کتابخانه، قفسه کتاب، مبل، صندلی، میز و غیره که در محیط اداری استفاده می شود، مبلمان اداری گفته می شود. نصب برچسب اموال روی این دستگاه ها ضروری است. توصیه می شود برچسب اموال را در قسمتی که کمترین آسیب دیده و قابل مشاهده است قرار دهید.
• برای تجهیزات سرویس شده: برچسب های دارایی باید در مکانی قرار گیرند که تحت تأثیر گریس،روغن، لرزش یا گرما قرار نگیرند، ترجیحاً نزدیک پلاک نام سازنده باشد.

برچسب اموال چه اطلاعاتی دارد؟


اکنون که برچسب های اموال و انواع برچسب های دارایی را درک کردیم،سوالی که مطرح می شود این است که یک شرکت برچسب اموال باید چه اطلاعاتی داشته باشد؟ به طور کلی، برچسب اموال می تواند حاوی اطلاعات زیر باشد:


• شماره شناسایی دستگاه
• شماره سریال یا شماره مدل دستگاه
• اطلاعات سازنده یا تامین کننده
• تاریخ خرید
• مالکیت سایت یا بخشی
• وضعیت دستگاه
• ارزش تجهیزات

تولید کنندگان معتبر برچسب اموال در سراسر کشور وجود دارند که لیبل اموال را در اندازه ها، رنگ ها، تیراژها و انواع مختلف طراحی و تولید می کنند.


کلام آخر

همه افراد هنگام ورود به یک سازمان، اداره دولتی و غیره برچسب هایی را در اموال خود مشاهده خواهند کرد که به این برچسب ها "برچسب اموال" می گویند. درک برچسب گذاری اموال و سیستم های حسابداری دارایی مهم است.این اهمیت باعث می شود که این مقاله به معرفی مختصری از سیستم های بهترین نرم افزار حسابداری دارایی ثابت ، برچسب اموال، نحوه استفاده از برچسب های دارایی، انواع برچسب های دارایی، محل برچسب های دارایی و ... بپردازد.

Leave your comment