محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها

امروزه شرکت های استارتاپی بسیاری در حال فعالیت در حوزه های مختلف هستند و همه آن ها بنا به دلایل گوناگون ترس از مالیات های سنگین دارند. به صورت کلی از جمله مشکلات بسیار مهمی که ممکن است برای کسب و کارهای نوپا و به اصطلاح استارتاپ ها به وجود بیاید، عدم اطلاعات لازم و کافی از شرایط و ضوابط قوانین مالیاتی در خصوص این نوع کسب و کارها می باشد و این مسئله بسیار حائز اهمیت است.

همان گونه که می دانید امروزه کسب و کارهای اینترنتی در سرتاسر کشور رایج شده و البته سود مناسبی را برای فعالان در این حوزه به ارمغان آورده است. در این راستا دولت نیز تمامی کسب و کارهای استارتاپی را ملزم به پرداخت مالیات کرده است. در واقع سازمان امور مالیاتی کشور بر این است که به منظور جبران بودجه و جلوگیری از آسیب به منابع اقتصادی کشور لازم است که از کسب و کارهای مختلف بر اساس قوانین مالیات گرفته شود و بدین ترتیب رفاه حال مردم جامعه نیز حفظ گردد.

با تمامی این مسائل مطرح شده در این مطلب پرداخت مالیات استارتاپ‌ ها موافقان و مخالفان بسیار زیادی دارد. بر اساس این تصمیمات اتخاذ شده، کلیه استارتاپ های نوپا موظف هستند که از قوانین مربوط به مالیات تبعیت کرده و از آن سر پیچی نکنند. در این مقاله از وب سایت دایاوو قصد داریم تا به بررسی و تشریح محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

مالیات استارتاپ ها چیست؟

پیش از آن که به بررسی محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها بپردازیم، لازم است که در ابتدا مالیات استارتاپ ها را خدمت شما عزیزان شرح دهیم. همان گونه که در بخش مقدمه این مقاله اشاره کرده ایم، با گسترش اینترنت و فراگیر شدن کسب و کاره‌های مجازی، سازمان امور مالیاتی کشور قوانینی بسیار خاصی را برای دریافت مالیات از شرکت های نوپا و استارت آپ ها وضع کرده است. بر اساس قوانین وضع شده از سوی این سازمان محترم، تمامی کسب و کارهای مجازی و نوپا یا همان استارتاپ ها باید مالیات های تعیین شده خود را پرداخت کرده و در این خصوص هیچ گونه تخلفی انجام ندهند.

برای آن که استارتاپ ها بتوانند مالیات خود را پرداخت نمایند لازم است که به سازمان امور مالیاتی شهر خود مراجعه کرده و با تشکیل پرونده اقدام به تبعیت از قوانین مالیاتی نمایند. البته می توان این کار را به صورت آنلاین و اینترنتی نیز انجام داد بدین صورت که به وب سایت www.tax.gov.ir مراجعه کرده و تمامی فرآیندها را به صورت آنلاین پیش ببرید و سپس شماره اقتصادی خود را دریافت نمایید.

یک نکته بسیار مهم در این خصوص وجود دارد به این صورت که فقط 4 ماه پس از راه‌ اندازی کسب و کار خود زمان خواهید داشت تا برای دریافت کد اقتصادی اقدام فرمایید. در غیر این صورت مجرم شناخته شده و تحت پیگرد قانونی قرار خواهید گرفت.

در این راستا به شما توصیه می کنیم که اگر قصد راه ‌اندازی یک استارتاپ را دارا می باشید، به شما توصیه می نماییم که این قوانین مالیاتی مربوط به استارتاپ هار ا به خوبی بیاموزید و آن ها را رعایت فرمایید. به دلیل آن که اگر این کار را انجام ندهید، ممکن است آینده کسب‌ و کار خود را به خطر بیندازید و دچار جریمه های سنگین مالیاتی شوید. متأسفانه بیشتر نهادهای مربوطه قوانین بسیار سختی را برای پرداخت مالیات وضع کرده‌اند. بنابراین در این راستا بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی و نوپا و استارتاپ ها به دلیل عدم آگاهی از این قوانین مجبور به پرداخت خسارات سنگین شده ‌اند.

مالیات استارتاپ ها چیست؟

قوانین مالیات استارتاپ ‌ها چیست؟

حال که در خصوص مالیات استارتاپ ها اطلاعاتی را به دست آورید، باید درباره قوانین مالیات استارتاپ ها نیز اطلاعاتی را به دست آورید. به صورت کلی امروزه خلاقیت ها سبب شده تا کسب و کارهای اینترنتی و نوپا و استارتاپ ها افزایش پیدا کنند و بسیاری از افراد یک کسب و کار استارتاپی را شروع نمایند. حال برای تمامی کسب و کارها قوانین پرداخت مالیات وجود دارد و اما این قوانین، برای تمامی کسب و کارها یکسان نمی باشد و  بر اساس نوع فعالیت آن ‌ها متفاوت خواهد بود. در واقع باید بیان شود که سهم بالای کسب ‌و کارهای مختلف در خصوص در تولید کالا و ارائه خدمات سبب شده است تا قوانین مالیاتی استارتاپ ‌ها متفاوت با سایر مشاغل بوده و بدین ترتیب متناسب با شرایط و وضعیت استارتاپ ها وضع گردد.  قوانین وضع شده برای استارتاپ ها به موارد مختلفی از جمله موارد ذکر شده در فوق بستگی خواهد داشت:

  • زمینه پرداخت مالیات
  • بیمه
  • سرمایه‌ گذاری استارتاپ ها
  • سرمایه‌ پذیری استارتاپ ‌ها

به عنوان مثال در خصوص شرکت ‌های تولیدی، با توجه به شیوه و تعداد تولید محصول، مالیات متفاوتی در نظر گرفته شده است و همیشه یکسان نمی باشد. ممکن است این سوال برای شما به وجود بیاید که شرکت ها و  استارتاپ های نوپا هنوز در اول راه قرار دارند و به همین دلیل به زمان زیادی نیاز دارند تا به سود دهی و پیشرفت برسند، حال چرا باید با این وضعیت مالیات پرداخت کنند؟ برای پاسخ به این سوال باید اشاره گردد که خوشبختانه به هنگام وضع قوانین مالیات برای کسب ‌و کارها به این موضوع نیز توجه بسیاری شده است. در واقع استارتاپ های نوپا به مدت سه سال از تاریخ ثبت کسب‌ و کار خود، از پرداخت مالیات معاف خواهند بود و این موضوع می تواند کمک بزرگی از طرف دولت و سازمان امور مالیاتی کشور باشد.

قوانین مالیات استارتاپ ‌ها چیست؟

نحوه محاسبه مالیات استارتاپ ها به چه صورت است؟

نحوه محاسبه مالیات استارتاپ ها با سایر کسب و کارهای دیگر متفاوت می باشد. لازم ذکر است که شرکت های نوپا و استارت آپ ها یا کسب و کارهای جدید و اینترنتی در ابتدای کار می ‌توانند بر اساس طرح حمایت از شرکت های نوپا، به دو صورت ذکر شده در زیر فعالیت خود را شروع نمایند:

  • حقیقی
  • حقوقی

به این منظور شرکت مربوطه ملزم به ثبت و پرونده مالیاتی نیز خواهد بود. بر اساس قوانین مالیات های مستقیم (ماده 48)  زمان و مهلت پرداخت مالیات حق تمبر سرمایه شرکت با توجه به حقیقی و یا حقوقی بودن شرکت متفاوت خواهد بود. در این راستا دو نکته بسیار مهم وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

  • شرکت هایی که به صورت حقوقی ثبت شوند پس از تشکیل پرونده مالیاتی 2 ماه مهلت خواهند داشت تا نسبت به پرداخت مالیات حق تمبر اقدام فرمایند.
  • شرکت هایی که به صورت حقیقی ثبت شده ‌اند پس از تشکیل پرونده مالیاتی 4 ماه مهلت خواهند داشت تا برای پرداخت مالیات حق تمبر اقدام کنند.

شایان ذکر می باشد که برای محاسبه مالیات حق تمبر شرکت حقیقی یا حقوقی باید عدد سرمایه اولیه شرکت در عدد 0.0005 ضرب شده و میزان مالیات حق تمبر مشخص می‌شود. برای مثال اگر میزان سرمایه اولیه شرکتی 100میلیون تومان باشد، این عدد در 0.0005 ضرب خواهد شد و حاصل آن به عنوان مالیات حق تمبر شناخته خواهد شد.

آیا بر اساس قوانین، استارتاپ ها مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خواهند بود؟

این سوال جزء سوالات بسیار مهم و پر تکرار شما عزیزانی است که یک کسب و کار استارتاپی دارید. برای پاسخ به این سوال نیز باید اشاره داشت که هفت فراخوان ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده از سوی سازمان امور مالیاتی صادر شده است که در فراخوان مرحله هفت  از تاریخ یکم مهر ماه سال 1395 همه شرکت ها باید در نظام مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام نمایند. این قانون برای اشخاص حقیقی نیز وجود دارد بدین صورت که اشخاص حقیقی نیز باید بررسی نمایند که آیا مشمول پرداخت این مالیات هستند یا خیر!

آیین ‌نامه حمایت از شرکت‌ های نوپا و استارتاپ ها

امروزه آیین نامه ها و دستور العمل های خاصی از طرف دولت توصیف شده است که یکی از این آیین نامه ها در خصوص حمایت از شرکت های نوپا و استارتاپی می باشد. این آیین نامه وضع شده، برای شرکت ‌های نوپایی است که شامل شرکت ‌های خصوصی و تعاونی فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند که کمتر از سه سال از تاریخ ثبت آن ‌ها گذشته است. تصویب طرح نو آفرین یا آیین نامه مربوط به حمایت از کسب و کارهای نوپا، یک گام بسیار مهم در توسعه اقتصادی شرکت‌ های استارتاپی محسوب می گردد. به صورت کلی آیین نامه مذکور می ‌توان به عنوان سند توسعه اقتصاد دیجیتالی به شمار آورد. لازم ذکر است که دولت برای حمایت از کسب و کارهای نوپا و استارتاپی یک سری شرایط را در نظر دارد که در زیر آن ها را شرح داده ایم:

  • میزان سرمایه ثبت شده توسط شرکت های استارتاپی باید حداکثر به اندازه دو میلیارد و پانصد میلیون ریال باشد.
  • در سال 1398 تنها از مجموعه هایی حمایت میشد که در طول سال کمتر از پنج میلیارد ریال درآمد داشته باشند. اما بر اساس میزان تورم سالیانه این عدد بر اساس تورم همان سال که توسط بانک مرکزی اعلام می شود، تغییر می یابد.
  • سهام‌ داران شرکت نباید نسبت به توزیع سود اقدام فرمایند.
  • مقدار مبلغ دریافتی ماهانه شرکت های نوپا و استارتاپی نباید از سه برابر حداقل حقوق سالانه کارگران مشمول قانون کار بیشتر باشد.
  • مشخصات شرکت در تصویب ‌نامه سامانه متمرکز خدمات سازمان فناوری اطلاعات ایران ثبت شده باشد.
  • از تمامی مشوقان در زمینه ‌های مهارت ‌افزایی و ارتقای دانش و حمایت از مشاغل کوچک خانگی و دانش ‌بنیان حمایت می ‌شود.
  • تمامی کسب‌ و کارهای نوپا اجازه دارند بنا به حوزه فعالیت خود  از نیروهای متخصص خارجی استفاده کنند.

این شرایط می تواند به پیشرفت کسب و کارهای نوپا کمک شایانی نماید. بنابراین دولت نیز به حمایت از استارتاپ ها قوانین خاصی را برای آن ها حتی در حوزه مالیات و پرداخت آن در نظر گرفته است تا بدین ترتیب کار آفرینی در کشور بیشتر گردد.

چرا استارتاپ ها باید با مشاوران مالیاتی مشورت نمایند؟

همان گونه که می دانید، قوانین مالیاتی بسیار پیچیده است به خصوص برای شرکت های نوپا و استارتاپ ها! بنابراین افراد عادی که اطلاعاتی رد خصوص مالیات ندارند، همیشه کسب اطلاعات کامل و دقیق امری سخت بوده است. بنابراین لازم است که در این خصوص با مشاوران مالیاتی مشورت نمایند تا اطلاعات دقیقی به دست آورند و مشکلی برای کسب و کارها به وجود نیاید. قابل ذکر می باشد که تمامی مشاوران مالیاتی استارتاپ ‌ها کلیه کسری ‌های مالیاتی را برای شما شناسایی کرده و سپس آن را برایتان محاسبه خواهند کرد و شما را در گرفتن بهترین تصمیمات استراتژیک در این حوزه یاری می نمایند. از جمله مزیت های مشاوره با مشاوران مالیاتی می توان به موارد مهم زیر اشاره داشت:

  • مشاوران مالیاتی دانشی کامل و دقیق از قوانین به‌روز شده کشور دارند و به همین دلیل می‌ توانند راهکارهایی مؤثر در خصوص صرفه ‌جویی مالی به شما بدهند.
  • یاری گرفتن و مشاوره با یک مشاور مالیاتی، به شما کمک می‌ کند تا در وقت و هزینه‌ های خود صرفه‌ جویی نمایید.
  • مشاوران مالیاتی از کسری ‌ها و اعتبارات کسب و کار شما به خوبی مطلع است و به شما این اطمینان را می ‌دهد که امور مالیاتی کسب‌وکار شما را به درستی پیگیری و تسویه ‌حساب مالیاتی را انجام می‌ دهد.

محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها

در این بخش قصد داریم که به بررسی محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها بپردازیم. در این راستا باید اشاره نماییم که اگر استارت اپ ثبت شده باشد و تشکیل پرونده مالیاتی آن انجام شده باشد، مالیات این مجموعه به صورت زیر محاسبه خواهد شد:

در ابتدا باید میزان سود سالانه محاسبه گردد و سپس معافیت سالانه آن کسر شود.

میزان معافیت سالانه در قانون بودجه هر ساله تعیین خواهد شد و پس از آن عددی به دست می آید که بر اساس موارد ذکر شده در زیر، مقدار مالیات محاسبه خواهد شد.که طبق قانون زیر مالیات آن محاسبه می گردد:

  • پنجاه میلیون تومان اول در ۱۵٪ ضرب می گردد.
  • پنجاه میلیون تومان دوم در ۲۰٪ ضرب خواهد ش و باقی در ۲۵٪ ضرب می گردد.
  • در انتها تمامی اعداد مورد نظر با یک دیگر جمع خواهند شد  و مالیات کلی که باید پرداخت شود را تعیین خواهد کرد.
  • در صورتی که شرکت و کسب و کار ثبت شده به صورت حقوقی باشد مالیات تمام سود به دست آمده ۲۵٪ است.

محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها

معافیت مالیات استارتاپ ها

موضوع مهمی که وجود دارد، در خصوص معافیت مالیاتی استارتاپ ها می باشد. در واقع استارت اپ ها برخلاف تصور عموم معافیت مالیاتی چندانی ندارند و حتی برخی از آن ها پس از گذشت یک سال نیز مشمول پرداخت مالیات می شوند. بر اساس ایین نامه حمایت از شرکت های نوپا که در سال 98 توسط هیئت دولت تصویب گردید مزیت مالیاتی خاصی برای استارت اپ ها در نظر گرفته نشده است و بیشتر حمایت های دولت در موارد دیگر می باشد. البته در این آیین نامه قوانین مالیاتی و معافیت آن ها نیز تا حدی وجود دارد اما بدین صورت نیست که گمان کنید کلا شرکت های استارتاپی معاف از مالیات هستند! همان گونه که در بخش های قبل اشاره کرده ایم، در صورتی که استارت اپ از نوع حقوقی باشد تا دو ماه و در صورت ثبت شرکت به شکل حقیقی تا ۴ ماه فرصت خواهید داشت که پرونده مالیاتی را تشکیل بدهید.

سخن پایانی:

در این مقاله از وب سایت دایاوو سعی کردیم تا به بررسی محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. شما نیز می توانید برای ارسال اظهار نامه مالیاتی شرکت استارت آپی خود به وب سایت ما مراجعه کرده و با کارشناسان در این خصوص مشورت کنید.

Leave your comment