نحوه ایجاد کاربر فرعی در کارپوشه سامانه مودیان

پرداخت مالیات تا چند وقت پیش، یک دغدغه برای افرادی که مشمول مالیات بودند به شمار می‌رفت. به دلیل آنکه مودیان یا افرادی که مشمول پرداخت مالیات به دولت هستند، برای پرداخت مالیات خود باید به صورت حضوری به اداره مالیات شهر یا منطقه خود مراجعه می‌ کردند و به صورت حضوری امور را انجام می دادند. اما امروزه با گسترش دنیای اینترنت، تمامی کارهای اداری و مالیاتی نیز به صورت آنلاین و با استفاده از یک سامانه خاص به نام نرم افزار سامانه مودیان انجام خواهد گرفت. به صورت کلی سامانه مودیان یک پایگاه یا یک وب سایت است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور طراحی شده و برای ارسال اطلاعات مالیاتی مودیان مورد استفاده قرار می گیرد.

این سامانه با هدف تسهیل انجام تکالیف مالی برای مودیان مالیاتی طراحی شده است. اما بسیاری از مشمولان پرداخت مالیات با قوانین مالیاتی و نحوه ثبت نام در این سامانه و ایجاد کاربر فرعی در کارپوشه سامانه مودیان اطلاعات و آشنایی ندارند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم تا به بررسی نحوه ایجاد کاربر فرعی در کارپوشه سامانه مودیان بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

نام نویسی در سامانه مودیان:

در مقالات گذشته در خصوص سامانه مودیان اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. در این مطلب نیز پیش از آن که به بررسی نحوه ایجاد کاربر فرعی در کارپوشه سامانه مودیان بپردازیم، در ابتدا نام نویسی و ثبت نام در این سامانه را خدمت شما عزیزان آموزش خواهیم داد. لازم ذکر است که بر اساس قوانین و لایحه هایی که دولت در خصوص مالیات مشخص و تعیین کرده است و بر اساس  ماده 2 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمامی اشخاص حقوقی به غیر از  اشخاص حقوقی موضوع ماده 16 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال 1400، باید صورت حساب الکترونیکی خود را در سامانه مودیان آپلود نمایند.

به افرادی که همچنان این قانون را رعایت نمی کنند و به آن توجهی ندارند، جریمه های مالیاتی و مسدود شدن حساب های بانکی تعلق می گیرد. بنابراین تمامی افراد مشمول این قانون لازم است که در ابتدا در سامانه مودیان ثبت نام کرده و پس از آن صورت حساب ها و مدارک لازم را آپلود کنند. در زیر یک سری نکات خاص در خصوص این قانون و سامانه مذکور اشاره شده است که به آن ها خواهیم پرداخت:

  • تمامی افرادی که در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام را انجام داده اند ( از طریق وب سایت my.tax.gov.ir) و همچنین نام نویسی آن ها با توجه به قوانین و معیارهای مشخص شده توسط سازمان اداره امور مالیات کشور تکمیل شده است، یک کار پوشه و پنل کاربری تخصیص داده شده است.
  • مودیان مالیاتی برای ورود به سامانه باید وارد وب سایت  tp.tax.gov.ir  بشوند و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نمایند.
  • همه افراد باید پیش از ورود به سامانه خود احراز هویت شوند و این موضوع از طریق سیستم احراز هویت سازمان امور مالیاتی، انجام می گیرد.
  • تمامی اشخاص حقوقی می توانند از شناسه ملی به عنوان نام کاربری خود استفاده نمایند
  • پس از نام نویسی در سامانه مودیان مالیاتی و ورود به پنل کاربری، شماره رهگیری پرونده مالیاتی انتخاب شده و  در بخش عضویت پنل کاربری، امکان تکمیل اطلاعات و دریافت شناسه یکتا نیز ایجا شده است.
  • شناسه یکتای حافظه مالیاتی دریافت شده به عنوان بخشی از شماره منحصر به فرد مالیاتی صورت حساب، در تمامی صورت حساب های فروش صادره درج می گردد.
  • افرادی که در این سامانه باید ثبت نام نمایند، می توانند به صورت حقیقی یا حقوقی باشند.

نام نویسی اشخاص حقوقی در سامانه مودیان مالیاتی:

منظور از اشخاص حقوقی همان شرکت ها و سازمان هایی است که در کشور فعالیت اقتصادی دارند. تمامی شرکت ها، مجموعه ها و سازمان ها اعم از شرکت های بزرگ و کوچک، لازم است که در این سامانه ثبت نام خود را انجام داده و مالیات خود را پرداخت نمایند. نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که عدم نام نویسی در سامانه مودیان مالیاتی برای اشخاص حقوقی و شرکت ها و سازمان ها، جرایم مالیاتی به خصوصی خواهد داشت. این موضوع می تواند برای کسب و کار یا شرکت ها یک معضل مهم به شمار بیاید. بنابراین برای جلوگیری از جرایم سنگین مالیاتی، نیاز است تا تمامی اشخاص حقوقی مشمول پرداخت مالیات، در این سامانه نام نویسی خود را انجام دهند.  از جمله نکات بسیار مهمی که در این خصوص باید بدانید، به شرح زیر است:

  • قانون ثبت نام اجباری در سامانه مودیان مالیاتی از ابتدای سال 1402 برای تمامی اشخاص حقوقی وضع شده است.
  • نام نویسی سامانه مودیان برای شرکت ها و سازمان ها مشکل حقوقی ایجاد نخواهد کرد.

نام نویسی اشخاص حقوقی در سامانه مودیان مالیاتی:

نام نویسی اشخاص حقیقی در سامانه مودیان مالیاتی:

برخی از اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل نیز موظف به ثبت نام  در سامانه مودیان مالیاتی و پرداخت مالیات به دولت هستند. به صورت کلی این قانون و اجرای آن از ابتدای سال 1402 نیز برای اشخاص حقیقی یعنی افرادی که صاحب شرکت نیستند و اما به صورت حقیقی مشغول به کار می باشند، وضع شده است و تمامی اشخاص حقیقی نیز ملزم به رعایت این قانون و نام نویسی در سامانه مودیان مالیاتی هستند. بر اساس این قانون تمامی صاحبان مشاغل به خصوص مشاغل آزاد که در چرخه اقتصادی کشور نقش دارند، باید نام نویسی خود را در سامانه مودیان مالیاتی انجام داده و همچنین ابزارهای پرداخت خود را نیز که همان پوز یا درگاه الکترونیک می باشد، به حافظه مالیاتی وصل کنند. از جمله نکات مهمی که در این خصوص باید بدانید، به شرح زیر خواهد بود:

  • پس از ثبت نام سامانه مودیان مشاغل و اشخاص حقیقی، افراد نیز می توانند از یک پنل کاربری یا کار پوشه برخوردار باشند.
  • افراد حقیقی می توانند وارد پنل کاربری یا کار پوشه خود بشوند و پرونده های مالیاتی خود را مشاهده نمایند و سپس برای تکمیل عضویت و مشاهده کارتابل خود وارد آن گردند.

آموزش جامع نام نویسی در سامانه مودیان مالیاتی:

به صورت کلی نام نویسی در سامانه مودیان اولین و تنها گام برای ورود به کارتابل یا پنل کاربری نمی باشد. بلکه بسیار مهم است که شما از قبل نام نویسی مالیاتی خود را تکمیل کرده باشید تا بتوانید پرونده و کار پوشه خود را مشاهده فرمایید. بنابراین بهتر است که شما پرونده مالیاتی خود را تکمیل نمایید و آن را حداقل تا گام 4 تکمیل کرده و پس از آن در صورت مشمول بودن ارزش افزوده، ثبت نام ارزش افزوده خود را نیز انجام دهید تا بتوانید امور مالیاتی و پرداخت آن ها را بدون دغدغه پیش ببرید.

ثبت نام یا نام نویسی در سامانه مودیان مالیاتی، امری سخت نیست بلکه شما عزیزان به راحتی می‌ توانید این کار را انجام دهید. برای آنکه بتوانید خودتان در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنید، می توانید بر اساس دستور العمل زیر عمل نمایید:

  • نهایی کردن و تکمیل نام نویسی مالیاتی به آدرس وب سایت register.tax.gov.ir
  • نام نویسی و ثبت نام ارزش افزوده
  • ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به آدرس وب سایت  my.tax.gov.ir
  • عضو شدن در سامانه مودیان مالیاتی و ورود به پنل کاربری یا کار پوشه

پس از آن که به کار پوشه یا پنل کاربری خود وارد شدید، اگر هیچ گونه مشکل و ایرادی وجود نداشته باشد، می توانید پرونده مالیاتی خود را مشاهده کرده و بر روی آن کلیک کنید و سپس امور مربوط به پرداخت مالیات خود را به راحتی انجام دهید.

همچنین شایان ذکر است که پس از ورود به سامانه مودیان مالیاتی، باید عضویت خود را در این سامانه تکمیل نمایید که این موضوع می تواند یکی از مهم ترین و اصلی ترین چالش ها برای افرادی باشد که مشمول پرداخت مالیات به دولت هستند. بنابراین به شما عزیزان توصیه می کنیم که اگر با مشکلی مواجه شدید و یا این که نتوانستید در سامانه مودیان عضویت خود را تکمیل نمایید، به وب سایت ما مراجعه کرده و با کارشناسان در این خصوص مشورت نمایید.

آموزش جامع نام نویسی در سامانه مودیان مالیاتی:

کاربر فرعی در کار پوشه سامانه مودیان چه کسی است؟

حال که در خصوص سامانه مودیان مالیاتی اطلاعاتی را کسب کردید، باید به سوال پر تکرار شما یعنی کاربر فرعی در کار پوشه سامانه مودیان چه کسی است؟  یا اینکه کاربر فرعی چه نقشی دارد؟ اشاره نماییم. به صورت کلی برای پاسخ به این سوال می توان اذعان داشت که مؤدیان حقوقی مانند مدیر عامل و یا مؤدیان حقیقی مانند افراد حقیقی انفرادی و یا نماینده اصلی پرونده های مشارکتی می توانند به راحتی وارد درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور شده و با کد ملی یا شناسه ملی خود ثبت نام را انجام دهند و به عنوان کاربر فرعی برای ورود به کارپوشه مربوطه تعریف گردند که یک نوع سطح دسترسی نیز برای آن ها ایجاد شود. این موضوع برای سازمان ها و یا افرادی که کسب و کار دارند که دارای شریک نیز هستند، بسیار کاربردی خواهد بود. بنابراین کاربر فرعی شخصی است که به پرونده های مالیاتی شما دسترسی خواهد داشت.

حال این کاربر فرعی با ورود به کار پوشه می تواند لیست پرونده و یا سایر پرونده های مالیاتی که مرتبط با خودش است یا مرتبط با فرد دیگری که اجازه دسترسی داده است را انتخاب کرده و با انتخاب هر پرونده وارد کارپوشه آن بشود. می توان برای کاربر فرعی یک سطح دسترسی خاص تعریف کرد و این موضوع مزایای خاص خود را دارا می باشد. به دلیل آن که بر اساس سطح دسترسی تعریف شده کاربر فرعی می تواند اقدامات لازم را انجام دهد.

ممکن است این سوال نیز برای شما عزیزان به وجود بیاید که جزئیات پرونده مالیاتی و آیین نامه ها و دستور العمل ها از کدام بخش قابل بهره برداری می باشد؟ لازم ذکر است که جزئیات مربوط به پرونده های مالیاتی را می توان  در سند "راهنمای پایانه فروشگاهی و سامانه مؤدیان در بخش کارپوشه و عضویت در سامانه مودیان" در درگاه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی intamedia.ir در قسمت پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، گزینه آیین نامه ها و دستورالعمل ها و نرم افزارهای مرتبط قابل بهره برداری می باشد.

کاربر فرعی در کار پوشه سامانه مودیان چه کسی است؟

چرا نیاز است تا کاربر فرعی در کار پوشه سامانه مودیان ایجاد گردد؟!

حال که به این نتیجه رسیدید که کاربر فرعی در سامانه مودیان مالیاتی چه شخصی است، باید در خصوص ایجاد کاربر فرعی در کار پوشه سامانه مودیان نیز با شما عزیزان صحبت نماییم. به صورت کلی باید بیان کرد که جدیدا سامانه های مالیاتی به روز رسانی شده اند و یک سری تغییرات در این سامانه برای بهبود انجام فرآیندهای پرداخت مالیاتی صورت گرفته است. یکی از تغییراتی که در این سامانه رخ داده است این می باشد که در گذشته برای هر بار ورود مودیان مالیاتی باید یک پیامک  حاوی رمز یک بار مصرف برای افراد مشمول مالیات پیامک میشد.  این پیامک نیز تنها برای صاحب یک کسب و کار ارسال میشد! این در حالی است که بخش بسیار بزرگی از خدمات مالیاتی در سامانه‌ های مالی و مالیاتی از جمله سامانه مودیان و کارپوشه مالیاتی به وسیله حسابدارها و یا مدیران مالی یک سازمان و یا یک کسب و کار انجام خواهد شد.

در بسیاری از موارد دسترسی به صاحب کار یا مدیر مجموعه سخت بود و همچنین ارتباط مداوم و پیگیری از کارفرما و صاحب کسب و کار به منظور دریافت رمز و پیامک یک بار مصرف به خصوص در زمانی که این اقدام با تکرار صورت می‌پذیرد بسیار طاقت فرسا بود. همین موضوع سبب میشد تا انجام کارها و امور مالیاتی با مخاطره رو به رو شده و به موقع انجام نگردد و کار را برای خدمات دهندگان مالی و مالیاتی با چالش ‌های بسیاری مواجه کند!

سازمان اداره مالیات کشور نیز برای رفع و از بین بردن این موضوع یا این دغدغه در کارپوشه مودیان مالیاتی در سایت درگاه ملی خدمات مالیاتی، امکاناتی را فراهم کرده است تا کاربران فرعی مانند مدیران مالی یک مجموعه، به سامانه نیز دسترسی داشته باشند! از جمله نکاتی که در این خصوص باید بدانید، به شرح زیر است:

  • کاربران فرعی را می ‌توان در سامانه مودیان مالیاتی تعریف کرد و به آن‌ ها نقش مشاهده یا ویرایش پرونده ها و هر موردی که صاحب کسب و کار صلاح می داند را داد.
  • پس از تعریف کاربر فرعی، این شخص(حسابداران و مدیران مالی)  برای ورود نیازی به استعلام پیامک ورود رمز یکبار مصرف از مدیر بنگاه اقتصادی نخواهند داشت.
  • فرد یا افرادی که به عنوان کاربر فرعی در کار پوشه سامانه مودیان درج و اضافه می ‌شوند از قبل باید ثبت نام مالیاتی در سایت سازمان امور مالیاتی و درگاه خدمات مالیاتی را داشته باشند تا بتوان آن ها را به عنوان کاربر فرعی در کارپوشه اضافه کرد

سخن پایانی:

در این مقاله سعی شد تا در خصوص ایجاد کاربر فرعی در کار پوشه سامانه مودیان اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. شما نیز برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت ما مراجعه کرده و با کارشناسان در این خصوص مشورت نمایید.

Leave your comment