به طور قطع تاکنون نام وکیل مالیاتی را شنیدهاید و یا در رابطه با آن اطلاعاتی دارید. همان گونه که می دانید مشاغل مرتبط با مسائل مالی و مالیاتی شرکت ها و سازمان ها می تواند بسیار گسترده و متنوع باشد و موارد بسیار مختلفی را در بر بگیرد. از آنجا که هر شرکت و سازمانی برای مدیریت در امد و سرمایه خود به افراد و یک تیم مدیریتی بسیار قوی در این زمینه نیاز دارد، بنابراین ورود به این حوزه کاری می تواند بسیار مفید و پر در آمد باشد.
به صورتی که داشتن تحصیلات در حوزه مالی و مالیاتی در این راستا به شما کمک شایانی خواهد کرد. در واقع افرادی که زمینه مالی و مالیاتی را برای تحصیل انتخاب می نمایند، می توانند پس از تحصیلات و گذراندن دوره های مربوطه، در بازاری بسیار گسترده وارد بازار کار شوند و از این طریق در آمد کسب نمایند.
باید اشاره شود که از جمله مشاغل بسیار مهم در زمینه مالی و مالیاتی، وکیل مالیاتی یا همان مشاور مالیاتی است. اگر بخواهیم جایگاه وکیل مالیاتی را خدمت شما عزیزان شرح دهیم، باید اشاره کنیم که وکیل مالیات، فردی است که در حوزه مالیات و مسائل مالی تخصص داشته و به شرکت ها و سازمان های مختلف در این خصوص مشاوره می دهد و آن ها را راهنمایی می کند. برای ان که بتوانید به یک وکیل مالیاتی تبدیل شوید، باید در این راستا آموزش های لازم را کسب کنید.
در کل تبدیل شدن به وکیل مالیاتی می تواند زندگی کاری و حرفه ای شما را تحت الشعاع قرار داده و یک مسیر حرفه ای، جذاب و پر از چالش برای شما باشد. در این مقاله از وب سایت دایاوو قصد داریم تا به بررسی سوال پر تکرار شما یعنی چگونه یک وکیل مالیاتی شویم؟ بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
وکیل مالیاتی کیست؟
پیش از آن که به بررسی چگونه یک وکیل مالیاتی شویم؟ بپردازیم، لازم است تا به شما توضیه دهیم که یک وکیل مالیاتی کیست و چه وظایفی دارد. به صورت کلی وکیل مالیاتی شخصی است که موکل خود را در زمینه قوانین مالیاتی راهنمایی می کند تا بدین ترتیب موکل او بتواند تصمیمات تجاری یا انتخاب های مالی درستی را در راستای تجارت و کسب و کار خود انتخاب فرماید. افرادی که در زمینه وکیل مالیاتی فعالیت دارند، در موسسات حقوقی و در برخی از مواقع نیز به عنوان بخشی از تیم های حقوقی شرکت ها به فعالیت پرداخته و مسائل مالی و مالیاتی را حل و فصل می نمایند.
برای آن که بتوان به یک وکیل مالیاتی تبدیل شدف لازم است که مهارت ها و آموزش های لازم را در این خصوص کسب نمایید. به صورت کلی تبدیل شدن به یک وکیل مالیاتی، باید بتوانید به خوبی مسائل مالیاتی را تحلیل کرده و قوانین آن را بدانید. در این راستا نیز باید یک آشنایی مختصر با رشته حقوق و شاخه وکالت نیز داشته باشید. قابل ذکر می باشد که یک وکیل مالیاتی باید از دانش جامع و کاملی در خصوص قوانین مالیاتی برخوردار باشد. بنا به عبارتی دیگر وکلا مالیاتی باید استراتژی های تجاری و مالی را به درستی درک نمایند و همچنین دوره آموزش مالیات را نیز بگذرانند.
در این راستا نیز دانشکده حقوق برای دانشجویانی که در زمینه حقوق مالیاتی و تجارت تحصیل می نمایند و قصد ورود به این مشاغل را دارند، موارد بیشتری را آموزش می دهد و به صورت کلی همین موضوع را تحت پوشش قرار خواهد داد. در کل به خاطر داشته باشید که یک وکیل مالیاتی مناسب و حرفه ای، باید با قوانین مالیاتی آشنایی کامل داشته باشد تا بتواند به شیوه صحیحی موکلان خود را در خصوص نحوه استفاده از اعتبارات مالی و عمل در دادگاه های مالیات مشاوره دهد و آن ها را راهنمایی کند. برخی از وکلای مالیاتی در خصوص برنامه ریزی املاک فعالیت دارند و در این بخش به موکلین خود درباره چگونگی ساختار دادن به وصیت نامه ها و وثیقه ها برای حداکثر سود مالیاتی مشاوره می دهند. اگر شما نیز قصد دارید تا به یک وکیل مالیاتی تبدیل شوید، به شما توصیه می کنیم که تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
وکیل مالیاتی چه مهارت هایی دارد؟!
برای تبدیل شدن به یک وکیل مالیاتی لازم است تا مهارت های به خصوصی داشته باشید. خوشبختانه در دانشگاه ها، مهارت های تبدیل شدن به یک وکیل مالیاتی به دانشجویان آموزش داده می شود. به صورت کلی اگر به دنبال آن هستید که به یک وکیل مالیاتی تبدیل شوید، لازم است که مانند وکلا فکر کنید و قوانین پیچیده مالیاتی را به خوبی تجزیه و تحلیل کرده و در این راستا از آن ها استفاده کنید، به گونه ای که موکل شما دچار ضرر و زیان های مالیاتی نشوند. داشتن مهارت برای مشاغل مختلف، مهم ترین رکن در موفقیت در آن رشته است. برای تبدیل شدن به یک وکیل مالیاتی یا مشاوره مالیاتی، مهارت حرف اول را می زند! به همین دلیل باید آن ها را در خود تقویت نمایید. در ادامه به برخی از مهم ترین مهارت هایی که یک وکیل مالیاتی باید از آن برخوردار باشد، اشاره کرده ایم:
مهارت ریاضی و حسابداری
از جمله مهم ترین مهارت هایی که وکلای مالیاتی باید از آن برخوردار باشند، مهارت حسابداری و ریاضیاتی است. به صورت معمول تمامی دانشجویان و افرادی که قصد ورود به این رشته خاص را دارند، باید این مهارت حسابداری و ریاضی را به خوبی یاد بگیرند و آن را تقویت نمایند. شایان ذکر می باشد که یک وکیل مالیاتی حرفه ای نیازمند شناخت کاملی از هر دو رشته ذکر شده است.
مهارت ارتباطات
دومین مهارتی که یک وکیل مالیاتی باید از آن برخوردار باشد، مهارت ارتباطات است. به صورت کلی قوانین مالیاتی و تمامی تبصره های وابسته آن، کمی پیچیده است که تنها افرادی که در این حوزه فعالیت دارند می توانند این قوانین و تبصره ها را درک کنند. حال زمانی که یک وکیل مالیاتی از مهارت ارتباطی مناسبی برخوردار باشد، می تواند قوانین مربوطه و تبصره های وابسته به آن را به زبانی ساده و قابل فهم برای موکل خود توضیح دهد تا ایشان بتواند این قوانین را درک کند و در خصوص مسائل و مشکلات خود تصمیم مناسبی را اتخاذ نماید. بعلاوه یک وکیل مالیاتی باید واضح نویسی و مهارت شمرده حرف زدن را نیز در خود بهبود ببخشد.
مهارت تحلیل و بررسی و برخورداری از تفکر انتقادی
وکیلان مالیاتی باید از قدرت تجزیه و تحلیل نسبتا مناسبی برخوردار باشند و بتوانند مسائل و قوانین را به خوبی تحلیل نمایند. از طرف دیگر وکلای مالیاتی نیاز به مهارت های خواندن اساسنامه و قانون موضوعه و تحلیل عینی و اجرای این قوانین در شرایط موکلین خود دارند. به همین دلیل است که باید در کسب این مهارت بکوشند و آن را دست کم نگیرند.
مهارت تحقیق و جستجو
یکی دیگر از مهارت های بسیار مهمی که یک وکیل مالیاتی باید از آن برخوردار باشد و بتواند به موقع از آن استفاده کند، مهارت تحقیق و جستجو است. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که قوانین مالی به صورت مداوم در حال تغییر و به روز رسانی می باشند. به همین دلیل است که وکیلان مالیاتی، به منظور ارائه مشاوره به روز به موکلان خود نیازمند مهارت تحقیق هستند.
وظایف وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی چیست؟
در بخش قبل در خصوص مهارت هایی که یک وکیل مالیاتی باید داشته باشد، با شما صحبت کردیم. به صورت کلی هر مشاور مالیاتی یک سری مسئولیت و وظایف دارد که باید آن ها را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. از جمله وظایف و مسئولیت های یک وکیل مالیاتی می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- تهیه کردن و جمع آوری اظهارنامه های مالیاتی متناسب با شغل موکلان
- تهیه کردن و جمع آوری اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده سازمان
- محاسبه مالیات هایی که از طرف شرکت یا سازمان بر درآمد پرسنل وارد می گردد یا همان محاسبه مالیات بر در آمد
- تهیه و جمع آوری انواع گزارش ها و صورت معاملات فصلی
- تهیه و جمع آوری دفاتر قانونی نهاد اقتصادی
- تهیه تمامی اظهار نامه های عملکرد سازمان یا شرکت
- پیگیری و رفع تمامی مشکلات مالیاتی و شرکت در جلسات
- پیگیری انواع پرونده های داد رسی مالیاتی
نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که وکیل مالیاتی تنها برای سازمان ها و شرکت ها مشاوره نمی دهد و در این راستا فعالیت ندارد. بلکه یک وکیل مالیاتی می تواند به اشخاص حقیقی نیز مشاوره های مالیاتی بدهد.
فرصت های شغلی وکیل مالیاتی یا مشاوره مالیاتی
به صورت کلی باید اشاره شود که شغل وکیل مالیاتی یا مشاوره مالیاتی بسیار سخت و دشوار است و به تخصص، تجربه و مهارت های کافی نیاز دارد. به همین دلیل اگر به دنبال آن هستید که به یک وکیل مالیاتی حرفه ای تبدیل شوید، در ابتدا باید سعی کنید که مهارت ها و تخصص های لازم را به دست آورید. کسب این مهارت ها نیز به زمان نیاز دارد و به سرعت به دست نمی آید. به همین دلیل ممکن است با خود گمان کنید که پس از کسب مهارت و تخصص چه مشاغلی پیش روی شماست یا اینکه چه فرصت های شغلی را کسب خواهید کرد؟!
برای پاسخ به این قبیل سوالات باید اشاره شود که در واقع تمامی شرکت ها و موسسات اقتصادی یا سازمان ها که از گردش مالی برخوردار هستند، به یک وکیل مالیاتی نیاز دارند زیرا قاعدتا مشمول پرداخت یک سری مالیات ها متناسب با شغل خود هستند. در این راستا نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که کسب و کارهای کوچک از مشاوران جوان و تازه کار بهره می برند تا بدین ترتیب هزینه کمتری را بابت مشاوره به آن ها بپردازند. حال شایان ذکر است که هر چه سازمان و شرکت بزرگ تر باشد، به مشاوران بیشتر و با سابقه تری نیاز خواهد داشت. در این راستا نکات دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
- استخدام یک مشاور یا وکیل مالیاتی محدود به یک سازمان یا موسسه خاص نمی باشد.
- یک موسسه یا سازمان دولتی، خصوصی، نیمه خصوصی، غیر انتفاعی و... همگی نیاز به مشاوران مالیاتی خواهند داشت زیرا قاعدتا از یک گردش مالی برخوردار بوده و مشمول پرداخت مالیات به دولت هستند.
- برخی از سازمان ها و شرکت ها تنها از حسابداران بسیار حرفه ای به جای مشاوران مالیاتی کمک می گیرند؛ که البته حسابدار مربوطه باید اطلاعات بسیار کامل و دقیقی از قوانین مالیاتی داشته باشد.
- در برخی از موارد نیز شرکت ها و سازمان ها ممکن است به صورت پروژه ای و ساعتی از مشاوران مالیاتی استفاده کرده و از آن ها کمک بگیرند.
- با توجه به اینکه وکیل مالیاتی دارای مدرک حقوق است، می تواند در زمینه مشکلات حقوقی شرکت نیز مشاوره داشته باشد.
با توجه به موارد و نکاتی که در فوق ذکر شد، می توان اذعان داشت که در آمد و فرصت شغلی وکیل مالیاتی بسیار است. اگر به دنبال کسب مهارت در این رشته هستید، نگران نباشید و با خیالی آسوده به سراغ این رشته بروید. به دلیل آنکه بازار کار آن بسیار است و می توانید به راحتی در آن به فعالیت بپردازید.
چگونه یک وکیل مالیات شویم؟
حال به سراغ سوال پر تکرار شما می رویم، چگونه یک وکیل مالیاتی شویم؟ به صورت کلی برای پاسخ به این سوال باید اشاره داشت که اولین قدم برای تبدیل شدن به یک وکیل مالیاتی، تحصیل در رشته حقوق، حسابداری، مدیریت یا سایر رشته های مرتبط می باشد. برای تبدیل شدن به وکیل مالیاتی باید تمامی مراحل ذکر شده در زیر را طی کنید:
- باید مدرک لیسانس خود را در رشته های ذکر شده از دانشگاه بگیرید و 4 سال تحصیلات خود را ادامه دهید یا سپری فرمایید.
- پس از اتمام درس و فارغ التحصیلی، گام بعدی یافتن شغل مناسب و کسب تجربه در این رشته می باشد. میتوانید با کارآموزی در یک موسسه حقوقی کار خود را شروع کرده و تجربه و مهارت کسب کنید.
- اگر در رشته حقوق تحصیل کرده اید، در طی دوران کار آموزی، خود را برای شرکت در آزمون وکالت آماده فرمایید.
- با قبولی در آزمون وکالت شما تبدیل به یک وکیل پایه یک دادگستری خواهید شد.
- فراموش نکنید در کنار کار و کسب و تجربه باید با قوانین مالیاتی کشور نیز به طور کامل آشنا شوید.
پس از طی مراحل بالا به یک وکیل مالیاتی تبدیل خواهید شد. منتها سعی کنید موارد جدید را بیاموزید و تجربه کاری خود را بالا ببرید تا بتوانید به طبع حقوق دریافتی خود را نیز افزایش دهید.
در چه مسائلی می توان از وکیل مالیاتی کمک گرفت؟!
این سوال نیز ممکن است برای شما عزیزان به وجود بیاید. به صورت کلی شما عزیزان می توانی در خصوص موارد ذکر شده در زیر از یک وکیل مالیاتی کمک بگیرید:
- در خصوص محاسبه مالیات بر ارزش افزوده
- محاسبه مالیات بر ارث
- محاسبه مالیات برای مالیات کارتخوان سوپرمارکت ها و درگاه های الکترونیک
- محاسبه مالیات خانههای خالی
- محاسبه مالیات بر مشاغل و مالیات بر درآمد و ...
سخن پایانی :
در این مقاله از وب سایت دایاوو سعی کردیم تا به بررسی موضوع چگونه یک وکیل مالیاتی شویم؟ بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. شما نیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت ما مراجعه کرده و با کارشناسان در این خصوص مشورت فرمایید.