کد اقتصادی چیست و چه کاربردی دارد؟ مراحل ثبت نام و دریافت کد اقتصادی

کد اقتصادی، شناسه ‌ای معتبر و رسمی است که تمام مودیان مالیاتی ملزم به داشتن آن هستند و به واسطه آن شناخته می شوند. شرکت های تجاری به وسیله این کد در سازمان امور مالیاتی مورد ارزیابی قرار می گیرند، لذا اکثر کسب و کارهای مختلف بالاخص شرکت های تجاری باید از این کد استفاده کنند. این شناسه با هدف افزایش فعالیت تجاری و افزایش تولیدات اقتصادی، تنظیم شده است. به منظور آشنایی بیشتر با این کد لازم است ادامه مطلب را بررسی کنید تا بتوانید اطلاعات بیشتری در این حوزه کسب نمایید.

معرفی کد اقتصادی

کد اقتصادی یک شماره رسمی و معتبر است که به واسطه آن شرکت های تجاری مورد ارزیابی قرار می گیرند. این کد حکم شماره ملی را برای اشخاص حقیقی به دنبال دارد. با این شناسه تمام فعالیت های تجاری مثل خرید و فروش و انجام قراردادهای قانونی زیر نظر سازمان امور مالیاتی انجام می شود.

  1. این کد برای اشخاص حقوقی به صورت شناسه ملی 11 رقمی است
  2. این کد برای اشخاص حقیقی به صورت شماره ملی به علاوه سه رقم شناسه پرونده مالیاتی است

اگر به هر دلیلی اشخاص حقیقی یا حقوقی برای انجام امور تجاری خود این کد را دریافت نکرده باشند، در صورت انجام هر گونه معامله و فعالیت تجاری، برخورد قانونی با آن ها خواهد شد. پس دقت لازم را برای اخذ این شناسه داشته باشید تا به موقع آن را دریافت کنید.

نکات مهم درباره کد اقتصادی

کد اقتصادی، شناسه ای است که از سوی سازمان امور مالیاتی صادر شده است. این کد بیشتر برای امور تجاری از قبیل خرید و فروش و تنظیم قراردادها استفاده می شود. سازمان امور مالیاتی در سال 1380 تاسیس شده و زیر مجموعه وزارت اقتصاد و دارایی است. از آن جایی که تمامی مشاغل ملزم به پرداخت مالیات به سازمان امور مالیاتی هستند، لذا اکثر صاحبان کسب و کارهای مختلف، باید یک کد معتبر برای انجام فعالیت های اقتصادی خود داشته باشند تا به واسطه آن احراز هویت شوند.

برای اینکه اکثر مشاغل بتوانند به راحتی مالیات خود را بپردازند، دولت شناسه ای معتبر تحت عنوان کد اقتصادی برای آنان مشخص کرده تا کاربران به واسطه آن بتوانند به انجام امور مالیاتی بپردازند. کسانی که شناسه آن ها دچار مشکل شده باشد، قادر به انجام فعالیت های تجاری نخواهند بود، لذا باید در اسرع وقت پیگیری لازم را برای انجام این کار داشته باشند. صاحبان کسب وکارهای مختلف، افرادی که در حوزه مديريتی فعالیت دارند، مصرف كنندگان، مقامات عمومي و ارگان هاي دولت همگی دارای یک کد اقتصادی هستند که باید به واسطه آن مالیات مرتبط با کسب و کار خود را به موقع بپردازند.

نکات مهم درباره کد اقتصادی

دلایل اهمیت کد اقتصادی

کد اقتصادی برای تمامی فعالیت های حقوقی و حقیقی به خوبی تعریف شده است. این کد دارای کاربردهای متعددی است که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

  1. کد اقتصادی به شرکت شما اعتبار می دهد.
  2. نوعی پیش نیاز شرکت برای مزایده ها و مناقصه های مختلف است
  3. برای انجام واردات و صادرات به این کد نیازمند هستید.
  4. از مشکلات مالیاتی جلوگیری می کند.

 

چه کسانی قادر به دریافت کد اقتصادی نیستند؟

طبق قوانین تعیین شده از سوی دولت بسیاری از افراد نمی توانند این کد را دریافت کنند که عبارتند از:

  1. مسجدها، حسینیه ها، تکیه ها، هیئت ها
  2. اشخاص حقیقی که در حوزه های هنری، فرهنگی و ادبی فعالیت دارند.
  3. اشخاص حقیقی که پیمانکار هستند.

 

مهم ترین مزایای دریافت کد اقتصادی

کد اقتصادی شناسه ای مشخص و معتبر است که برای انجام فعالیت های خود و بهبود کسب و کارتان به آن احتیاج دارید. این کد یا شناسه توسط امور دولتی مشخص می شود و در اختیار شما قرار می گیرد. مهم ترین مزایای دریافت این کد عبارتنداز:

  • دریافت کارت بازرگانی
  • اخذ گواهی ارزش افزوده
  • شرکت در مناقصه ها و مزایده های مختلف
  • باز نمودن حساب های بانکی
  • ارائه ارزش افزوده و اظهارنامه
  • برای انجام اموری چون واردات و صادرات الزامی است
  • بستن قراردادهای تجاری

 

انجام فعالیت های اقتصادی بر اساس کد اقتصادی

کد اقتصادی یک شناسه استاندارد جهت انجام فعالیت های اقتصادی است و به گونه ای تنظیم شده که واحدهای تجاری مختلف بتوانند بر اساس فعالیتی که انجام می دهند از آن استفاده کنند. این کد زیر نظر سازمان امور مالیاتی کشور تعیین شده تا افراد از انجام کارهای غیرقانونی پرهیز کنند. از کد اقتصادی چه در سطح ملی و چه در سطح بین المللی در طبقه بندی داده ها بر اساس نوع فعالیت اقتصادی در زمینه های تولید، اشتغال، تولید ناخالص داخلی و سایر حوزه های آماری، استفاده گسترده ای شده است.

ساختار کد اقتصادی

هر گروه در طبقه‌بندی با عنوان و کد حرف یا عدد مشخص می‌شود و با توضیحاتی همراه است که محدوده گروه را مشخص می‌کند. ساختار سلسله مراتبی شامل:

بخش هایی که با کدهای 1 حرفی مشخص شده اند. به عنوان مثال، کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری

بخش هایی که با کدهای 2 رقمی مشخص می شوند. به عنوان مثال، 03 ماهیگیری و آبزی پروری

گروه هایی که با کدهای 3 رقمی مشخص می شوند. به عنوان مثال، 031 ماهیگیری

کلاس هایی که با کدهای 4 رقمی مشخص می شوند. به عنوان مثال، 0311 ماهیگیری دریایی

مراحل ثبت نام و دریافت کد اقتصادی

برای دریافت کد اقتصادی لازم است مراحل زیر را طی کنید تا بتوانید بر اساس آن به بررسی امور مالیاتی خود بپردازید.

1- در وهله اول پیشنهاد می کنیم در سایت سازمان امور مالیاتی ثبت نام کنید.

2- روی صفحه ثبت نام الکترونیکی کد اقتصادی کلیک نمایید.

3- وارد قسمت ثبت نام کد اقتصادی شوید.

4- بعد از بررسی و طی کردن مراحل بالا لازم است رمز و کد کاربری امور مالیاتی برای شما ارسال گردد.

5- برای بار دوم مرحله 1 و 2 را انجام دهید.

6- در صورت عدم مشکل، کد اقتصادی برای شما صادر می شود.

 

مدارک موردنیاز برای دریافت کد اقتصادی در اشخاص حقیقی و حقوقی

برای دریافت کد اقتصادی در اشخاص حقیقی و حقوقی لازم است مدارک زیر را بررسی کنید:

  1. اخذ دفترچه مخصوص از دفاتر خدمات دارایی
  2. اخذ فرم های موردنیاز جهت دریافت کد اقتصادی
  3. رونوشت شناسنامه و کد ملی
  4. رونوشت از آگهی تاسیس شرکت
  5. بررسی آخرین تغییرات ثبتی در شرکت
  6. رونوشت اساسنامه
  7. رونوشت اظهارنامه
  8. رونوشت روزنامه رسمی کشور
  9. بررسی پروانه و مجوز بهره برداری
  10. رونوشت سند ملک
  11. بررسی نامه تاریخ شروع فعالیت
  12. بررسی رسید پرداخت حق تمبر

 

مهم‌ترین کاربردهای کد اقتصادی

کد اقتصادی شناسه ای 12 رقمی است که به واسطه آن می توانید به تنظیم قراردادهای قانونی، ارائه فاکتورهای رسمی و انجام امور تجاری خود بپردازید. کاربرد این کد بسیار فراوان است و از آن در امور متعددی استفاده می شود. اگر قصد دارید کارت بازرگانی خود را دریافت کنید، نیازمند اخذ این شناسه هستید. در اینجا قصد داریم به بررسی مهم ترین کاربردهای این کد بپردازیم که به شرح زیر است:

  1. اخذ گواهی ارزش افزوده
  2. حضور در مناقصه ها و مزایده های مختلف
  3. انجام قراردادهای تجاری با اشخاص حقیقی و حقوقی
  4. ارائه اظهارنامه مالیاتی
  5. ارائه اظهارنامه مرتبط با ارزش افزوده

مهم‌ترین کاربردهای کد اقتصادی

چرا باید کد اقتصادی را دریافت کنید؟

تمام افراد حقیقی و حقوقی که دارای کسب و کار مشخصی هستند ملزم به دریافت این کد می باشند. در اینجا می خواهیم مهم ترین عوامل دریافت کد اقتصادی را برای شما بازگو کنیم که به شرح زیر است:

اعتبار و شهرت کسب و کار شما به واسطه این کد رسمی تعیین می شود.

در حقیقت یک شرکت برای کسب اعتبار و سودآوری خود به این شناسه معتبر نیازمند است. اگر در حال بستن قرارداد با یک شرکت بسیار بزرگ و شناخته شده هستید، آن ها در وهله اول برای تنظیم قرارداد از شما کد اقتصادی را می خواهند، چرا که این شناسه شهرت و اعتبار شما را مشخص می کند. نداشتن این کد به نوعی شما را از انجام همکاری با شرکت ها و موسسات دیگر باز می دارد.

پیش نیاز حضور در مزایده ها و مناقصه های مختلف

افراد حقیقی و حقوقی برای اینکه بتوانند در مناقصه ها و مزایده های مختلف شرکت کنند، لازم است این کد رسمی و معتبر را دریافت کنند. به وسیله این شناسه، حضور پررنگ تری در مزایده های مختلف خواهید داشت که به نوعی موجب محبوبیت و اعتباربخشی فعالیت های تجاری شما می شود. حضور در مناقصه ها در افزایش سودآوری کسب و کارها موثر خواهد بود.

انجام واردات و صادرات کالاهای مختلف

برای ورود و خروج هر نوع کالا و محصولی به این کد اقتصادی نیازمندید. در کنار آن انجام واردات و صادرات به کارت بازرگانی نیاز دارد که اخذ این کارت باید به واسطه دریافت کد اقتصادی صورت گیرد.

سخن پایانی

در مجموع کد اقتصادی 16 رقمی، شناسه ای معتبر است که به واسطه آن می توانید به بررسی امور مالیاتی خود بپردازید. این کد برای انجام فعالیت های تجاری و اقتصادی بسیار ضروری است و موجب می شود بتوانید به واسطه آن به انجام صادرات و واردات در کشور بپردازید. اگر اطلاعات کافی در این حوزه ندارید، مشاوره با متخصصان و مشاوران مجرب در این زمینه می تواند کمک شایانی به شما کند. کافیست از آن ها راهنمایی بخواهید تا به درستی شما را راهنمایی کنند. حتی می توانید از نرم افزار سامانه مودیان برای کسب اطلاعات بیشتر کمک بخواهید.

Leave your comment